Isglass i all ära – ibland vill man ha något krämigare. Den här pinnglassen gjord av bland annat chiafrön, kokosmjölk och jordgubbar är både god och kalorisnål:
Ingredienser
- 2 ½ dl osötad kokosmjölk
- 2 ½ dl osötad mandelmjölk
- ca 3 msk chiafrön
- 3 ½ dl skivade jordgubbar
- ½ dl riven kokos
- 3 msk honung (smaka av själv)
Tillbehör
- Bunke
- Något att röra med
- Pinnglassformar
- Eventuellt glasspinnar
Gör så här
- Häll alla ingredienser i en bunke. Rör sakta om tills chiafröna har fördelats jämnt i blandningen.
- Ställ in bunken med blandningen i fyra timmar, eller tills chiafröna har börjat svälla.
- Häll blandningen i pinnglassformar.
- Ställ in i frysen över natten.
- Vad sägs om glass till frukost?