Psykologi & Livsstil

Det här är den perfekta kattrasen för dig – baserat på ditt stjärntecken

Vilken kattras är din perfect match? Kanske att stjärnorna har svar…

Väduren

siames, kattraser, atrologi, horoskop
Bild: © pixalot / iStock

Siames Du med stjärntecknet väduren är energisk och entusiastisk. Därför är det föga överraskande om du finner din pälskling och själsfrände i en siames. Siameser är sällskapliga och talföra. De gillar helt enkelt att vara omgivna av människor och andra katter, precis som du.

Oxen

ragdoll, kattraser, atrologi, horoskop
Bild: © pixalot / iStock

Ragdoll Milt uttryckt: oxen kännetecknas av en stark personlighet. Det finns mycket envishet och vilja här. Att leva tillsammans med en lika obstinat individ kan bli stormigt. Kattrasen ragdoll är känd för sitt lugna och tysta temperament – och så är ju katterna otroligt söta.

Tvillingarna

turkisk van, kattraser, atrologi, horoskop
Bild: © Martin Capek / Adobe Stock

Turkisk van Turkisk van kallas ”turk” och är känd för sin lekfullhet, livlighet och nyfikenhet. Katterna är även sociala. Du som är född i tvillingarnas tecken kommer ha stor glädje av att ha en så gullig och ivrig lekkamrat i ditt liv. Tänk dig allt kul ni kommer hitta på tillsammans!

Kräftan

maine coon, kattraser, atrologi, horoskop
Bild: © Instants / iStock

Maine coon Maine coon-katterna är omtalade för sin storlek och sitt något tuffa utseende. Men oj, vad snälla och mysiga katterna är! Så många gånger man har hört att katter inte brukar fästa sig vid människor, med maine coon är det tvärtom. De fäster sig visst. För dig som har kräftans stjärntecken kan det vara skönt att din pälskling är lika lojal och kärleksfull som du är.

Lejonet

abessinier, kattraser, atrologi, horoskop
Bild: © shaunl / iStock

Abessinier Är du lejonet? Grattis, då är du självsäker och framåt. Och ofta beundrad för det. Abessinier är alerta, majestätiska och vill vara med där det händer. De har inget emot att få uppmärksamhet. Tillsammans kommer ni ta alla med storm. Vi har svårt att föreställa oss en mer anslående duo.

Jungfrun

sphynx, kattraser, astrologi, horoskop
Bild: © Alexandra Draghici / iStock

Sphynx Jungfrun gillar att ha det rent och prydligt omkring sig. Med nakenkatten sphynx behöver du inte oroa dig för att få katthår överallt. Plus att du får ett alldeles förträffligt sällskap. ”Sphynx är en trevlig, social och tillgiven ras”, berättar Kattförbundet SVERAK på sin sajt.

Vågen

devon rex, kattraser, astrologi, horoskop
Bild: © cunfek / iStock

Devon rex Har du stjärntecknet vågen? Då är att fatta snabba beslut troligen inte din starkaste sida. Du tar god tid på dig att väga än åt ena, än åt andra hållet före du kommer till skott. Med en devon rex-katt vid din sida kan du låta någon annan fatta besluten åt dig. Devon rex är smarta och företagsamma katter, men tackar förstås inte nej till lite gos.

Skorpionen

russian blue, kattraser, astrologi, horoskop
Bild: © Drazen_ / iStock

Russian blue Skorpioner är bestämda, modiga och naturliga ledare – som russian blue-katterna! Trots era liknande egenskaper kan det bli svårt för dig att hålla jämna steg med din vackra katt.

Skytten

bengal, kattraser, astrologi, horoskop
Bild: © 400tmax / iStock

Bengal Du med stjärntecknet skytten har aldrig varit rädd för att driva saker framåt eller för det som väntar runt hörnet. Tack vare din nyfikenhet välkomnar du förändringar. Så när du upptäcker genom livet måste du ha en pälskling som också uppskattar ett gott äventyr. Kattrasen bengal är just nyfiken men även pigg och aktiv. Förträffliga egenskaper att ha när man söker nya spännande upplevelser.

Stenbocken

korat, kattraser, astrologi, horoskop
Bild: © Mikkel Bigandt / Adobe Stock

Korat Liten och nätt men tung och kompakt. Skenet kan bedra hos både stenbocken och korat-katten. Båda två är intelligenta och fastän du som är stenbock kan vara väldigt självständig är du lojal mot dina nära och kära, som katterna i rasen korat är. När du har riktat siktet mot något kommer du nå dit. Med den lilla fina kissen som vän behöver du inte göra det ensam.

Vattumannen

perser, perserkatt, kattraser, astrologi, horoskop
Bild: © Alexandra Draghici / iStock

Perser Vattumannen är den stora nytänkaren och individualisten. Du är även ganska så öppensinnad och jordnära i din syn på tillvaron. Perserkatterna tenderar att vara harmoniska, öppna mot såväl andra katter som hundar och behöver vanligtvis inte samma intensiva stimulans som många andra katter gör. Låt katten vila vid dina fötter eller i ditt knä när du smider dina nästa stora planer.

Fiskarna

la perm, kattraser, astrologi, horoskop
Bild: © lwfoto / Adobe Stock

La perm Fiskarna och la perm-katterna har lekfullheten, intelligensen och den sociala känsligheten gemensamt. Det är fint att kunna drömma och leka tillsammans med pälsklingen, liksom det är härligt kunna få stöd när man är som mest emotionell.

Text: Sandra Jönsson
Källor: Sverak.se; Womansworld.com