Barnsida: Pyssla & Lek! Inredning & Trädgård Pyssel & Kreativitet Sommartema

Bygg en lekstuga! Inspirerande idéer barnen kommer älska

Från affär till köksvrå till trädgård – vad ska du och barnen använda er lekstuga till? I samarbete med Polhus har vi kollat runt på Instagram för att hitta de bästa lekstugeidéerna. Låt er inspireras till att skapa er egen lilla, mysiga hörna!

Vare sig valet har fallit på ”Kajsa”, ”Sonja”, ”Tom” eller någon annan av Polhus lekstugor får du och barnen en bra grund att bygga vidare på. Det är ju så med en lekstuga att bara kreativiteten och händigheten sätter gränserna för vad man kan göra av den.

Polhus lekstugor

Polhus lekstuga “Kajsa”.
Polhus lekstuga “Sonja”.
Polhus lekstuga “Tom”.

Lekstugan kan bli den perfekta platsen för vila – kanske att den kan fungera som en liten läshörna mitt i trädgården? Den kan också bli själva utgångspunkten för barnens fantasifulla lekar. Vi älskar att leka affär och café i vår lilla stuga!

Hämta inspiration till lekstugan

Instagram levererar – som vanligt. Gör som oss och inspireras av följande instagramkontons lekstugeidéer:

Bjud in med färg

En färgglad lekstuga bjuder alltid in till lek. Måla stugan i starka färger eller pimpa den med textilier och/eller vimplar i regnbågens alla färger. Möblera det lilla huset med lika färggranna möbler i barnstorlek. Som en miniversion av Pippis Villa Villekulla!

Uppmuntra till roliga och fantasifulla lekar

Lekstugan uppmuntrar till rollspel. Dels är den ett litet hus barnen kan låtsas att de bor i. Dels kan ni tillsammans fylla den med leksaker som främjar roliga lekar i vilka man kan fantisera att man bakar i ett kök, har kafferep, driver en affär och så vidare…

https://www.instagram.com/p/BmBieuvl3T9/?tagged=legehus

View this post on Instagram

Kom och köp! 🍿🍔🍭🍨🍦 Jag hade en vision om en disk ala amerikanskt diner 50-60 tal och självklart med svartvit rutigt golv! Man kan tänka sig att det är trångt med disken men sanningen är att det aldrig känns så luftigt där inne som nu! 👌💖 Bakom disken har barnen gott om plats att förbereda fika till gästerna och där finns även stegen för att ta sig upp till loftet och vila lite. Under disken ska jag även bygga hyllplan till förvaring. 😊 #the80smediy #the80smelekstuga #lekstuga #playhouse #diy #womenwhodiy #barnrumsinspo #kidsperation #kidsdecor #kidsdeco #familylivingfint #inredning #myhome #färgförfan #inredningsdetaljer #färggladahem #mittlevaochbo

A post shared by Linda – DIY & Inredning Piteå (@diyinredning) on

View this post on Instagram

Sommarplaner! I sommar ska jag ta ett riktigt långt sommarlov med kidsen! Vi ska bara, hänga i trädgården, pyssla, fixa och leka med vår kattunge Smilla som vi får hämta på lördag! 😍 För er som börjat följa oss på senare tid tänkte jag att det kunde vara lite skoj att veta mer om oss? Jag heter Linda, 36 år och mamma till Oliver, William, Elise och Ella. Vi bor i en villa på 125 kvadrat byggd 1960. Jag började instagramma strax innan tvillingarna föddes och skulle ni få för er att scrolla way back i flödet skulle ni mötas av neoresa och livet med 4 kids under 5 år. (!!!) Sedan dess har vi landat i vårat liv som fyrbarnsföräldrar, ni har fått följa med på alla möjliga renoveringar och barnrumsinredningar i hemmet. Jag gillar instagram, faktum är att jag faktiskt gillar Instagram så mycket att jag nu utbildar mig till digital strateg för att få möjlighet att jobba även med andras Instagram 😄 Jag älskar när ni tar er tid att lämna en kommentar, det är så roligt att lära känna er bättre! Saker jag inte gillar är tusenfotingar och kladd. Kan inte du berätta lite mer om dig själv och dina planer för sommaren? 😍 #the80smelekstuga #lekstuga #lekstugan #trädgård #trädgårdsinspo #barnrumsinspo

A post shared by Linda – DIY & Inredning Piteå (@diyinredning) on

View this post on Instagram

Barnens lekstuga. #lekstuga #playhouse #diy

A post shared by Ida Szabo (@szabosinredning) on

Pyssla, lek, lär och väx i lekstugan

Barn lär sig nya saker och växer medan de leker och rollspelar. Förutom leksaker kan minihuset fyllas med pysselsaker – eller varför inte omgärda det med en liten trädgård barnen kan hjälpa till att sköta?

Lys upp huset!

Bonustips: Lekstugan blir ännu mysigare med belysning.

Få ännu mera inspiration!

Både Polhus och Instagram inspirerar ännu mera. Titta på olika lekstugemodeller på Polhus.se och inredningsidéer på Instagram. Under hashtaggarna #lekstuga, #lekehus, #legehus samt #leikkimökki kan du enkelt följa andra när de bygger lekstugor och beundra deras färdiga resultat. På kontot the80sme genomgår en lekstuga kreativa förändringar nästan hela tiden. När vi vill ha idéer till vår lekstuga vänder vi oss dit för att få tips. Lycka till med lekstugebygget!