Psykologi & Livsstil

Brukar du drömma att du flyger? Det här betyder drömmen

Drömmer du att du flyger? Du är inte ensam. Tvärtom är drömmar där man flyger några av de vanligaste drömmarna. Så vad betyder drömmen? Beroende på din allmänna sinnesstämning och var du befinner dig i livet kan den symbolisera olika saker…

drömtydning, vad betyder drömmarna, drömmarnas betydelse, drömlexikon

Du flyger fritt och högt Drömmar där du flyger är allra bäst när du flyger fritt och högt. Då kan drömmen avspegla att du känner dig glad och hoppfull. Kanske har du lämnat en tuff situation eller svårt beslut bakom dig och är nu redo att omfamna allt det nya, roliga som väntar? Eller kanske håller du på att uppnå ett mål eller en dröm du länge strävat efter? Just den positiva flygdrömmen symboliserar inte så sällan frihet, frihet på ett personligt plan och i livet. När du bär på en sådan känsla är det inte omöjligt att du drömmer att du flyger.

Du har svårt att lyfta Om du drömmer att du har svårt att lyfta och flyger svajigt när fötterna väl lämnat marken kan det betyda att du känner att något håller dig tillbaka. Drömmen manifesterar den frustrerande känsla du går runt och bär på – känslan av att vara ofri – och är motsatsen till drömmen där du flyger fritt.

Du flyger – och är livrädd När fötterna lämnar marken och du flyger uppåt, uppåt kan en känsla av panik komma över dig. Ja, till och med i drömmens värld! Varför känns det så läskigt att flyga? Det kan vara så att du i ditt vakna tillstånd upplever att du är på väg att tappa kontrollen över tillvaron. Känslan av bristande kontroll kan bero på för höga krav på dig själv eller att du måste men inte vill släppa taget om det som varit. Stressen bär du sedan med dig in i sömnen och drömmarna.

Text: Sandra Jönsson
Källor: Dreamscloud.com; Dreamdictionary.org
Bild: © Tierney / Adobe Stock