Barnsida: Pyssla & Lek! Pyssel & Kreativitet

Experiment för barn – se vad som händer när färgerna röd, blå och gul blandas

Låt en pappershandduk eller bit hushållspapper suga upp färgerna röd, blå och gul och se vad som händer i detta experiment som är inspirerat av sajten eHow. (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker och produkter vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och CDON och som vi tycker matchar artikelns tema.)

experiment, experiment för barn, barn, familj, skola, fritids, förskola, aktiviteter, lära sig, kunskap, naturkunskap, experimentera, prova nya saker, utforska, stimulera barns lärande, nyfikenhet, uppmuntra barns nyfikenhet, pyssel, pyssla, pysseltips, blanda färger, primärfärger, röd, blå, gul

Material och utrustning till experimentet

  • 3 transparenta dricksglas som är fyllda med vatten
  • Karamellfärger/hushållsfärger/livsmedelfärger i nyanserna rött, blått och gult
  • 3 pappershanddukar/bitar hushållspapper

Instruktioner till experimentet

  • Börja experimentet med att hälla 30 droppar röd karamellfärg i det första glaset, 30 droppar blå färg i det andra glaset och 30 droppar gul färg i det tredje.
  • Vik varje pappershandduk på mitten (totalt tre stycken), vikningen ska vara på längden.
  • Lägg den första pappershanddukens ena ände i glaset med blåfärgat vatten och den andra i det glas med gult vatten. Lägg den andra pappershanddukens ena ände i glaset med gulfärgat vatten och den andra i glaset med rött vatten. Och slutligen, lägg den tredje pappershanddukens ena ände i glaset med rödfärgat vatten och den andra i glaset med blått vatten. Se till så att de olika ändarna rör vid eller överlappar varandra i glasen.
  • Se vad som händer när pappershanddukarna suger upp de färgade vattnen och när färgerna blandas med varandra. Bildas några andra färger än röd, blå och gul?

 Experimentera mera!

experiment för barn

experiment för barn

 Källa: eHow.
Bild: © eHow.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.