Pyssel & Kreativitet

Fotoexperternas 5 bӓsta tips fӧr att fånga barn på bild

Dina barn ӓr helt underbara, och som fӧrӓlder vill du såklart gärna fånga dem och vardagens hӓrliga stunder på bild. Clickin Moms ӓr en sajt dӓr tusentals professionella fotografer och fӧrӓldrar samlas fӧr att dela med sig av sin expertis och erfarenhet. De lӓr ut hur man på bӓsta sӓtt kan fånga de minnen som skapas varje dag i en familj. Inspirerade av Clickin Moms ger Bättre hälsa dig här fotoexperternas 5 bästa tips för att fånga barn på bild. 

Fotoexperternas 5 bӓsta tips fӧr att fånga barn på bild

1. Lek med favoritleksakerna

Nӓr barn håller på med något som de verkligen kӓnner fӧr kommer deras ansikten och uttryck att avspegla detta. Passa på att vӓlja en bakgrund eller plats i hemmet som du också vill dokumentera eller minnas, som barnkammaren eller trӓdgården. Se till att det finns tillrӓckligt med ljus som fokuserar på barnet och det hen håller på med.

2. Hoppa på sӓngen

Det hӓr ӓr något som barn ӓlskar att göra och som de dessutom kan gӧra tillsammans; ta bort allt som kan gå sӧnder eller skada barnen och låt dem sedan hoppa på sängen. Alldeles glädjesprutande. Se till att slutarhastigheten ligger på 1/500 eller snabbare, ӧka ISO och reglera blӓndaren. Detta kommer hjӓlpa dig att fånga de små liven i rӧrelsen och ger djup åt bilden. Prova dig fram på olika sӓngar och låt barnen variera positionerna, både ensamma och tillsammans.

3. Pyssla vid kӧksbordet

Köksbordet ӓr ofta en samlingsplats fӧr hela familjen dӓr man bakar, ritar, målar och gӧr mycket annat. Med andra ord ett stӓlle som ӓr som gjort fӧr trevliga minnen. Låt barnen blanda något hӓr, som till exempel ӓttika och bakpulver eller kanske helt enkelt en O’Boy. Det kommer helt klart att skapa tillfӓllen fӧr snygga foton, och ӓr kan en långsam slutarhastighet ge en speciell effekt.

4. Lek med barnen

Fӧr många barn ӓr tillfӓllena när de lekte med mamma eller pappa de allra bӓsta stunderna. Därför kommer dessa bilder ge fantastiska minnen. Stӓll in kameran på sjӓlvutlӧsning och slӓpp glädjen lös! Lek aktivt och hejdlöst eller spela ett spel tillsammans, oavsett vilket kommer du märka att fotona blir tipptopp.

5. Klӓ ut er!

De flesta barn tycker om att klӓ ut sig och ta på sig mammas skor eller smink. Ge dem lite olika saker att ta på sig och prӧva olika vinklingar och ljus. Ljus från sidan eller bakifrån kommer att ge helt annorlunda bilder.

Att spara minnen på bild ӓr ett underbart sӓtt att dokumentera sina barns uppvӓxt. Bilderna kommer att ge glӓdje till hela familjen i många år framӧver.

Källa: Clickin Moms.

Text: Louisa Dembul.

Läs: Enkelt pyssel för barn – gör färgglada plåttavlor av kartong och aluminiumfolie och DIY – snöglob med foto på ditt barn.

Bild: © dip / Dollar Photo Club.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.