Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet Resor & Upplevelser

Ge bort personliga presenter – 20 tips för barn och vuxna

ge bort en personlig present

Personliga presenter säger något om både givaren och mottagaren. Eller så är de helt enkelt ”bara” en rolig plojgrej, och det är ju också något fint. Oavsett skälet till att du vill ge en personlig gåva finns det en rad roliga och värmande prylar du kan välja på. Här har du 20 presenttips för barn och vuxna!

tips på personliga presenter
Bild: © Stefano Oppo via Corelens (Canva)

Många har redan allt de behöver och mer därtill, men en genomtänkt, personlig present är en alltid lika uppskattad gåva. De personliga presenterna måste inte nödvändigtvis ha ett djupt symboliskt budskap – men de kan ha det (!) – utan kan vara som ett roligt skämt eller som en liten sak ” i stället för en blomma”. Beroende på presentens karaktär och tillfället när den ges kan den bli ett minne för livet.

Personliga presenter för barn

Vilken form av personliga presenter finns för barn?

1. Toblerone

Toblerone är fantastiskt gott! Och det är en ganska så ikonisk chokladkaka, med små chokladtrianglar och allt. För att inte tala om snäppet när man bryter loss en av bitarna! Det går att beställa Toblerone med namn. Då skräddarsys omslaget efter det namn du väljer. Kul present som barnet säkert kommer älska.

2. Barnbok

personlig barnbok
Bild: © Pavel Danilyuk via Pexels

Låt barnet få vara hjälten i sin egen saga. Barnböckerna där barnets namn finns med och innehållet till viss del kan skräddarsys är populära personliga presenter för årets alla festligheter.

3. Gosedjur

Personliga gosedjur finns i alla tänkbara former. Du kan beställa en nallebjörn med barnets namn på eller ett gosedjur där ett foto på barnets ansikte också blir gosedjurets ansikte. Se en lista med personliga presenter du kan ge till småttingen i ditt liv, och i vilken du bland annat hittar massor av gosedjursinspiration.

4. Nyckelring

Att få nycklar till hemmet är en stor grej. Fira ögonblicket genom att ge barnet en personlig nyckelring med hens namn ingraverat.

5. Lunchlåda

Fruktstunden är en viktig del av barnets vardag på förskolan eller i skolan. Av den anledningen är en lunchlåda med ett foto på barnet liksom med barnets namn en användbar personlig gåva.

6. Haklapp

Vad ska man ge till den nyfödda…? Alltid lika svårt! Men kanske en haklapp med hens namn broderat mitt på?

7. Färgpennor

personlig present färgpennar
Bild: © A_Different_Perspective via Pixabay

Rita och måla hör barndomen till, och hur fint är det inte med ett personligt set? På asken finns ett foto på barnet och hens namn, och inuti den finns pennor i regnbågens färger.

8. Fotboll

Med en personlig fotboll behöver man aldrig oroa sig för att man ska blanda ihop den med någon annans på gården. Beställ en fotboll med barnets namn!

9. Gympapåse

Vad mer kan barnets namn stå på? Bland annat på personliga gympapåsar, som du skräddarsyr efter småttingens preferenser vad gäller färg och mönster. En mycket behändig personlig present, det här, och särskilt med tanke på att det blir lättare att hitta sina personliga saker om de är namnade.

10. Videohälsning

Du kommer kanske ihåg hur det var när du själv var barn? Det här med idoler var viktigt och det upptog mycket av tiden och tankarna. Om barnet i ditt liv har en stor idol kan du se om du inte kan beställa en personlig videohälsning från hen. Hur häftigt är det inte när en person man gillar talar direkt till en?

Personliga presenter för vuxna

Vilken form av personliga presenter finns för vuxna?

11. Kortlek

personlig kortlek
Bild: © George Milton via Pexels

Skräddarsy en kortlek med egna foton och ge den till en älskad. Fyll leken med bilder på era bästa stunder tillsammans.

12. Glas

Graverade glas av alla former och slag är exempel på klassiska personliga gåvor till vuxna. Gravera in namnet på mottagaren, eller något annat som representerar hen.

13. Hjärtsmycke

Ge bort ett hjärtsmycke – det vill säga ett hjärtformat hängsmycke – med ett personligt foto. Kanske på dig och din partner tillsammans, på dig och din förälder eller på dig och din vän? Det här kan varieras i det oändliga. Men i alla fall en bild som ryms i hjärtat. Både bildligt och bokstavligt, alltså.

14. Pussel

Plocka fram ett favoritfoto på mottagaren och tryck ett personligt pussel åt hen.

15. Klackring

Klackring är ett herrsmycke på vilket bärarens namn inte så sällan är graverat. Den här typen av ring är med andra ord en bra personlig present för honom.

16. Tårtspade

tips personlig studentpresent
Bild: © Eliza Alves via Capturenow (Canva)

Svårt att hitta en studentpresent? Då kan en tårtspade med metallgravyr vara ett alternativ. Låt gravera in namnet på studenten, liksom datumet för när hen tar studenten. Det blir en fin minnessak som säkerligen kommer till användning under framtida kalas.

17. Strumpor

Färgglada strumpor med gåvomottagarens ansikte överallt är ju en helfestlig personlig present, och ja, sådana personliga gåvor finns för beställning. Du kan också spetsa till det ytterligare och då ge bort strumpor med ditt ansikte.

18. Chokladkartong

Toblerone är bara ett exempel på skräddarsydda chokladkartonger. Du kan även beställa ett chokladtelegram och då ge mottagaren ett meddelande i chokladbitsform. Alternativt kan du ge Marabous klassiska hjärtask med en personlig hälsning till någon du bryr dig om.

19. Tumstock

Vad ger man hemmafixaren i present? En tumstock med hens namn, förstås!

20. Handduk

Broderade handdukar är också klassiska personliga gåvor, och där mottagarens namn broderas på handduken. Det här kan vara en ypperlig bröllopspresent, då även brudparets namn och exempelvis ett hjärta mellan dem kan sys på frottén.

Här har du tagit del av 20 tips på personliga presenter för barn respektive för vuxna. Hoppas du fått massor av inspiration inför din nästa gåva!