Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet Recept & Gott

Godis – och andra presenter du kan trycka reklam på

beställa profilgodis

Inte tackar man väl nej till godis eller annat smått och gott när det är gratis?

beställa reklamgodis
Bild: © Foodie Factor via Pexels

I en tid när reklamen blir alltmer digital kan du välja att delvis göra det motsatta: trycka fysisk reklam. Reklam måste ju inte bara vara i form av annonser i tidningar, utan kan utgöras av så kallad profil- eller presentreklam. Med detta menas sådana prylar kunden får med sig, må det vara reklamgodis eller reklampennor.

Ju större funktion prylen fyller, desto troligare är det att den får följa med in i vardagen. Kanske är det därför som skrivblock och pennor brukar vara så uppskattade, saker som dessutom kostar en slant. Och vem kan egentligen motstå en godisskål som innehåller massor av härliga karameller? En och annan godsak slinker liksom ner…

Antingen i munnen eller i fickan!

Trycka reklam på godis – hur går du till väga?

Det finns särskilda namn för godis med reklam: reklamgodis eller profilgodis. En del tryckerier erbjuder tjänsten att kunna trycka reklam på just godis, och här är det oftast företagets logga och eventuellt en inspirerande text som då syns på omslaget. Förpackningen kan skräddarsys efter varumärket.

Till och med särskilda brev- och godisboxar finns för reklambeställning. Dessa boxar innehåller populära godissorter från de kändaste godismärkena. Här är det själva boxen som blir det unika. Använd företagets varumärksprofil och tryck dessutom ett uppmuntrande budskap inuti locket. Vilken minnesvärd present!

godis och andra presenter du kan trycka reklam på
Bild: © Ylanite Koppens via Pexels

Ett liknande stuk finns på reklampåskägg. Ge helt enkelt ett anpassat påskägg i present! Eller någon av de andra tjusiga godisburkarna, som både kan ge vardagslyx och en mumsig stund. Sådana här fina reklampresenter kan du med fördel ge dina medarbetare som en liten hyllning till er gemensamma insats.

Se till att ha tänkt igenom ditt varumärke

För att trycka reklam på godis bör du vända dig till just ett tryckeri som trycker den formen av profilreklam, exempelvis till Presenta.se. Tänk på att all sorts profilreklam alltid blir som bäst när du är på det klara med ditt varumärke. Har du tagit fram profilfärger, typsnitt och logotyp, som exempel?

Om du inte har en tydlig varumärkesprofil hjälper säkerligen tryckeriet dig med att få till ett snyggt reklamgodis.

Inför att du lägger en beställning – det här kan vanligen göras via telefon eller på nätet – kan du ta kontakt med tryckeriet först. Då får du chans att bolla idéer och kan räta ut eventuella frågetecken. Profilreklam innebär alltid en investering, men med så fina reklampresenter kan du vinna spridning av ditt varumärke. Det blir trots allt väldigt konkret i godisform.  

10 tips på presentreklam att ge till kunder

Vilken typ av presentreklam kan du ge till kunderna? Förutom reklamgodis, då. Satsa gärna på bruksprodukter i stil med…

 1. Pennor
 2. Anteckningsblock
 3. PET-flaskor med vatten – japp, finns!
 4. USB-minnen
 5. Reflexer
 6. Disktrasor
 7. Termometrar
 8. Kortlekar
 9. Golfbollar
 10. Läppbalsam

Allt det här är praktiska vardagsföremål som inte är utan värde för kunden. Därför är också chansen stor att reklamgåvan blir uppskattad.

10 tips på profilprodukter att ge till medarbetare

Reklamprylar till kunder och medarbetare kan, och kanske rentav, bör skilja sig något. Vilka profilprodukter kan du ge till medarbetarna?

 1. Pennor
 2. Anteckningsblock
 3. T-shirtar, eller andra profilkläder
 4. Kepsar
 5. Datorväskor
 6. USB-minnen
 7. Musmattor
 8. Mobilskal
 9. Resväskor
 10. Nyckelringar

Profilprodukter kan vara ett ypperligt sätt att synliggöra varumärket – gör det dock på en rimlig nivå. Och sedan är det klart att även medarbetarna vill ha uppskattning i form av en godisbox eller liknande emellanåt.

Tänk också på att visitkort och visitkortshållare kan vara bra reklaminvesteringar.