Recept & Gott

5 klassiska godispåsar som är veganska

Visste du att dessa fem klassiska godispåsar är veganvänliga?

Vilka tider vi är med om! Plötsligt är vegansk mat värsta trenden och allt fler matleverantörer hakar på den. Det innebär en nästan explosionsartat stor tillväxt av veganprodukter, däribland av godispåsar med veganskt innehåll.

1. Gott och blandat original

5 klassiska godispåsar som ar veganska
Bild: © Sandra Jönsson via Sandrasdagar.se

Gott och blandat original har äntligen blivit vegansk. Japp, även det fruktiga gelégodiset! Nu har de nämligen tagit bort både E120 och bivax. Märke: Malaco.

2. Tutti frutti original

Tutti frutti original är lite av en föregångare när det kommer till veganisering av de klassiska godispåsarna. Det nya receptet av de fruktiga godisbitarna blev så lyckat att nu andra låtit sig inspireras. Märke: Fazer.

3. Marianne

Marianne är ytterligare en godisklassiker. Karamellerna har smak av mintchoklad. En härligt smulig chokladmitt är täckt av ett krispigt mintöverdrag. Märke: Fazer.

4. Skittles

skittles vegan godis
Bilder: © taindundua via Getty Images (Canva)

Skittles är små godisar i regnbågens färger och med massor av olika smaker. De har ett tunt, hårt skal och ett segt, mjukt, snudd på syrligt innehåll. Få tips oväntade saker du kan göra med Skittles!

5. Djungelvrål

Djungelvrål är supersalta, apformade godisar. När det salta sockret smält blir lakritsen sötare. Underbar kontrast! Tack och lov innehåller den här godbiten inget bivax eller shellack. Märke: Malaco.

Det här var tips på fem veganska godispåsar. Vilken av dem är din favorit?