Barnsida: Pyssla & Lek! Pyssel & Kreativitet Recept & Gott

Gör ett regnbågsexperiment med Skittles

Det amerikanska godiset Skittles, som numera går att köpa i svenska matvarubutiker, är själva grunden i det här roliga och smaskiga regnbågsexperimentet från Crafty Morning. Prova att göra experimentet med barnen i ditt liv – de kommer älska det! (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker och produkter vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och CDON och som vi tycker matchar artikelns tema.)

experiment, experiment för barn, barn, familj, skola, fritids, förskola, aktiviteter, lära sig, kunskap, naturkunskap, experimentera, prova nya saker, utforska, stimulera barns lärande, nyfikenhet, uppmuntra barns nyfikenhet, pyssel, pyssla, pysseltips, Skittles, regnbåge, regnbågsexperiment

Material och utrustning till experimentet

  • Skittles
  • Glas med varmt vatten
  • Tallrik

Instruktioner till experimentet

  • Låt barnen placera ut Skittles, de ska läggas i en cirkel nästan intill tallrikskanten (se bilden).
  • Under tiden, värm ett glas med vatten i mikrovågsugnen eller koka upp vatten i en kastrull och häll sedan över vattnet i ett glas.
  • Låt barnen hälla vattnet i mitten på tallriken, alltså innanför Skittles-cirkeln, och se vad som händer. (Färgerna kommer lossna från Skittles och bilda en vacker regnbågsfärgad cirkel.)

 Experimentera mera!

experiment för barn

experiment för barn

Källa: Crafty Morning.
Bild: © Crafty Morning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.