Barnsida: Pyssla & Lek! Halloweentema Hösttema Pyssel & Kreativitet

Halloweenpyssel ftw! Så gör du monster av glasspinnar

Halloweenpyssel behöver inte alls vara svårt eller ta lång tid att göra. Du som vill ha ett snabbt och enkelt pyssel inför högtiden kommer säkert tycka om monsterglasspinnarna som är inspirerade av bloggen Mommy MomentHa en skojig pysselstund tillsammans med barnen! (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och CDON och som vi tycker matchar artikelns tema.)

Det här behöver du för att halloweenpyssla monstren av glasspinnar

 • Glasspinnar (de ska vara rena)
 • Orange, vit samt grön hobbyfärg
 • Vita respektive gröna piprensare
 • Pysselögon
 • Hobbylim
 • 1 pensel
 • 1 sax
 • 1 svart märkpenna

Så här gör du glasspinnemonstren – 3 olika pysseltips

 1. Frankensteins monster: Måla en glasspinne grön. Du kan behöva måla två lager för att färgen ska bli riktigt illgrön. Låt torka. Limma fast ett par pysselögon i ena änden av glasspinnen. Rita hår och stygn med hjälp av den svarta märkpennan så att du får till ett ansikte i stil med Frankensteins monster. Se bilden för ytterligare inspiration!
 2. Halloweenpumpa: Måla en glasspinne orange. Du kan behöva måla två lager för att färgen ska bli riktigt, riktigt orange. Låt torka. Använd nu den svarta märkpennan för att rita ett pumpaansikte i ena änden. Klipp av en bit grön piprensare. Piffa till biten och limma fast den i ”ansiktsänden” av pumpaglasspinnen. Se bilden för ännu mer inspiration!
 3. Mumie: Måla en glasspinne vit. Du kan behöva måla två lager för att den vita färgen inte ska släppa igenom träet i glasspinnen. Låt torka. Limma fast pysselögonen så att mumiens ansikte tar form. Vira en vit piprensare runt glasspinnen – glöm inte att ögonen ska synas tydligt och att du därför bör ”hoppa över” dem. Se bilden för ytterligare inspiration!

pyssel, pyssla, pysseltips, pysselidé, skapa, barnpyssel, familjepyssel, pyssel för barn, bättre hälsa, bra hälsa, må bra, kreativitet, skapande, skaparglädje, glasspinne, glasspinnar, återbruk, Halloween, halloweenpyssel, halloweenmonster, måla med färg

 

Pyssla mera!

Denise Scicluna

pärlplattemönster

 

Källa: Mommy Moment.
Bild: © Mommy Moment.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.