Barnsida: Pyssla & Lek! Jultema Pyssel & Kreativitet

Julpyssla med papperstallrikar! Så gör du en jultomte

Att pyssla med papperstallrikar är kul, tycker vi på Bättre hälsa. Därför blev vi glada när vi hittade det här julpysslet som går ut på att du ska göra en jultomte med just en papperstallrik som grund. Tack I heart crafy things för ett bra pysseltips! (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till julpyssel vi själva har valt ut från Adlibris och som vi tycker matchar artikelns tema.)

pyssel, pyssla, pysseltips, pysselidé, skapa, barnpyssel, familjepyssel, pyssel för barn, bättre hälsa, bra hälsa, må bra, kreativitet, skapande, skaparglädje, jul, julen, pyssel inför jul, julpyssel, papperstallrik, pyssla med papperstallrikar, tomte, jultomte

Det här behöver du för att kunna pyssla papperstallrikstomten

 • 1 papperstallrik
 • Hudfärgad hobby- eller akrylfärg
 • 1 pensel
 • Röd- och vitfärgade kartongpapper
 • 1 par pysselögon
 • 1 röd minipompom
 • Flytande lim och limstift
 • 1 sax

Så här gör du jultomten av en papperstallrik

 1. Klipp bort 1/3 av papperstallriken.
 2. Måla cirkeln på insidan av papperstallriken i en valfri hudfärgad hobby- eller akrylfärg. Låt torka!
 3. Rita en STOR triangel på det rödfärgade kartongpappret. Klipp ut triangeln så att du får både en tomteluva och en -kropp. Se bilden för att veta hur fiffig triangeln ska vara.
 4. Klipp två cirklar ur det vitfärgade kartongpappret. Behåll den ena cirkeln helt rund – ska vara till toppen av tomteluvan – och klipp den andra cirkeln i två halvor – ska vara till mustaschen.
 5. Klipp en remsa ur det vitfärgade pappret att pynta tomteluvans nederdel med. Se till så att remsan matchar bredden på tomteluvan!
 6. Limma och klistra fast de olika delarna på den målade, och nu torkade, papperstallriken. Avrunda julpysslet med att limma fast näsan (röd pompom) och pysselögonen på tallriken. Nu har du gjort en jultomte! Se bilden för att få ytterligare tips på hur de olika delarna ska placeras på jultomten.

Pyssla mera!

Källa: I heart crafty things.
Bild: © I heart crafty things.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.