Om Bättre hälsa

Säg ja till Bättre hälsa!

Bättre hälsa började som en dröm om att driva en blogg på vilken kroniska sjukdomar kan diskuteras i en inspirerande miljö, som inte är helt olik en veckotidning. Sandra Jönsson, som driver bloggen, blev trött på att etablerade tidningar inte lyfter osynliga sjukdomar på ett tillräckligt djupt och nyanserat sätt, och bestämde sig därför för att skriva utifrån ett inifrånperspektiv på hur det kan vara att leva med en kronisk sjukdom.

Positiv psykologi, mindfulness och kreativitet är andra ämnen som ligger Sandra varmt om hjärtat, varför du kan förvänta dig att få ta del av en hel del material som rör dessa temata. Inte ens ett år hade gått förrän Sandra bestämde sig för att storsatsa på pyssel och inspiration. Hon är väldigt glad att hon gjorde detta, för nu kan hon äntligen visualisera hur den ”färdiga” bloggen Bättre hälsa kommer se ut om några år eller så.

För Sandra står inte Bättre hälsa för att man ska må bra, vara positiv och glad hela tiden. Efter att ha levt med kroniska sjukdomar i över 20 år vet hon att bra hälsa innebär så himla många aspekter. Även om bloggen innehåller många inspirationsartiklar är inte avsikten att säga att du ska göra si eller så för att må bra. Målet är snarare att lyfta så många perspektiv på hälsa, livet och livsstil som möjligt, och att göra detta i en avdramatiserande nätmiljö till vilken även personer som inte är sjuka återvänder.

Vem driver bloggen?

Sandra Jönsson är den som driver bloggen Bättre hälsa. Hon har levt med nervskador, kronisk smärta, fibromyalgi och massor av följdsymptom sedan hon råkade ut för ett operationstrauma när hon var tio år, och har därför gjort hälsofrågor till sin grej. Då och då gör hon personliga inlägg. Sandra har fyra examina, bl.a. ett par inom socialantropologi och med fokus på medicinsk antropologi, och har pluggat kreativt skrivande och journalistik i nästan tre och ett halvt år. Idag lever hon som s.k. content writer, frilansskribent och marknadsförare.

Disclaimer

Vi på Bättre hälsa vill poängtera att vi inte är läkare, sjuksköterskor eller naturvetenskapliga forskare. Om du är sjuk eller misstänker att du är det, bör du kontakta sjukvården. Bättre hälsa avspeglar Sandra Jönssons hälsoresa och hennes intresseområden inom hälsa. Vi uppger alltid källor så att du själv får möjlighet att söka efter mer information. Du kan inte diagnostisera dig efter den information du finner här, det krävs medicinsk expertis för att kunna ställa en diagnos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.