Kroppen & Kurer Psykologi & Livsstil Wow & Lol

Portarna har slagits upp till världens första bajsmuseum

Bajs – exkrement överlag – toppar i alla fall inte Bättre hälsas lista över de mest fräscha saker som finns. Ändå får vi väl medge att det är något med avföring som fascinerar – en mage i balans är trots allt A och O för att kunna må bra. Många verkar tycka att bajs är intressant och nu kan vi gå och titta på det på det nyöppnade National Poo Museum i Storbritannien! 

bajs, avföring, trög mage, mage, tarm, museum, kultur, resa, resor, Storbritannien, upplevelser

På den brittiska ön Isle of Wight har det banbrytande National Poo Museum precis slagit upp dörrarna till sin skitfina utställning om bajs. Jadå, du läste rätt! Vare sig man äcklas av bajs eller inte är det en livsviktig del i våra liv, och för att vi verkligen ska kunna må bra krävs en fungerande tarm. Nu kanske det inte är den vanliga hälsoaspekten som lyfts fram på museet:
— Bajs framkallar många starka reaktioner, säger Nigel George, en av museigrundarna. Men för de flesta av oss är det, om man ser bortom äckel och tabu, också fascinerande.

Att prata om tarmar och avföring kan vara så tabubelagt och pinsamt att många skäms över sina tarmsjukdomar och -syndrom. National Poo Museum syftar till att utmana tabuna – bajs är trots allt inte så märkvärdigt! För att kunna bevara och ställa ut avföringen desinficeras och torkas den först i en särskild torkmaskin, bara för att sedan inkapslas i resin. Förutom att kunna beskåda människobajs bjuder museet på en sällsam samling av spillning från alla tänkbara djur.

Man kan ju undra hur den originella idén att grunda ett bajsmuseum uppstod. När en av medgrundarna, Daniel Roberts, var på en vandringsresa genom det norra Sverige snubblade han nästan på en hög med djurspillning. Det övriga resesällskapet reagerade, enligt Roberts, väldigt intressant på spillningen, och det var då tanken slog honom att man faktiskt kan göra något konstruktivt av reaktionerna. National Poo Museum kommer bara ha öppet under våren och sommaren 2016, så om du vill gå på utställningen gäller det att passa på nu!

Källa: National Poo Museum.

Bild: © National Poo Museum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.