Barnsida: Pyssla & Lek! Pyssel & Kreativitet Väldigt aktuellt

Pyssla med fingeravtryck! Så gör du ett kärleksträd inför Alla hjärtans dag

Ge någon du tycker om ett kärleksträd i Alla hjärtans dags-present. Detta pyssel med fingeravtryck kommer från en av våra favoriter bland pysselbloggar: Easy, peasy and fun

Alla hjärtans dag, pyssel, pyssla, pysseltips, pysselidéer, barn, barnpyssel, pyssel för barn, enkelt pyssel, avtryck, fingeravtryck, skola, förskola, fritids, skapa, skapande, kreativitet, kärlek, träd, göra träd av fingeravtryck, Alla hjärtans dags present, Alla hjärtans dags kort, Alla hjärtans dags pyssel

Det här pysselmaterialet behöver du för att göra ett kärleksträd

  • 2 vitfärgade A4-papper
  • Fingerfärger alternativt hobbyfärger i rosa och röda nyanser
  • 1 svart tuschpenna
  • 1 blyertspenna
  • 1 sax

Så här gör du kärleksträdet med hjälp av dina fingeravtryck

  1. Börja Alla hjärtans dags-pysslet med att klippa en hjärtmall ur ett av de vita pappersarken. Det lättaste sättet att göra mallen är att vika pappret på mitten och att sedan klippa ett halvt hjärta ur det.
  2. Lägg hjärtmallen på det andra vita pappersarket och rita ett hjärta på det med hjälp av en blyertspenna. Om du vill kan du fästa mallen med hjälp av en bit tejp. På så sätt behöver mallen inte glida runt eller flytta sig. Låt mallen ligga kvar inför kommande moment.
  3. Rita början på en stam och grenar – alltså själva grunden till kärleksträdet – innanför hjärtat. Skissa först med blyertspennan och fyll i trädet med den svarta tuschpennan.
  4. Fyll hjärtat med dina fingeravtryck! Doppa fingrarna i rosa och röd färg och dutta sedan avtryck i hjärtat – vilka fina blad det blev på kärleksträdet! Ta bort hjärtmallen från pappersarket.
  5. Rita och fyll i det som återstår av trädstammen. Pysslat och klart! Kärleksträdet passar både bra som en tavla och som ett Alla hjärtans dags-kort.

Källa: Easy, peasy and fun.
Bild: © Easy, peasy and fun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.