Sugen på att testa något nytt till fredagsmyset? Istället för flottiga potatischips vill Bättre hälsa tipsa om det här receptet på hemmagjorda chips, baserade på rotfrukter. Förutom att chipsen är fullproppade med fibrer och vitaminer är de riktigt goda. Se till att göra en stor plåt så att det blir något över till familj och vänner!
Ingredienser
- olivolja
- salt (gärna havssalt)
- rotfrukter såsom sötpotatis, morötter, palsternacka eller rödbetor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175-200 grader. Skölj och skala rotfrukterna, skiva dem sedan i tunna skivor, ju tunnare desto knaprigare. Vill du göra en stor sats med chips använder du med fördel en mandolin eller en matberedare, då går det fortare och skivorna får en jämn tjocklek.
- Blanda rotfrukterna i en skål tillsammans med en sparsam mängd olivolja och salt. Fördela jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Låt dem torka i ugnen i c:a 30 minuter. Beroende på tjocklek kan det behövas längre eller kortare tid i ugnen. Med andra ord: håll koll på rotfrukterna!
- När rotfrukterna är lagom krispiga för din smak, ta ut dem och låt dem svalna. Placera dig sedan i soffan och njut.
Köp mandolin eller matberedare till bra priser
Bagarenochkocken.se säljer ett brett utbud av köksredskap för dig som tycker om att baka eller laga mat. Här kan du köpa mandolin eller matberedare med god kvalitet och till ett bra pris.
Bild: © stockcreations / Shutterstock.