Äppelchips är inte bara fantastiskt goda. De är även ett bra alternativ till vanliga chips. Med tre ingredienser som grund kan du göra ett nyttigt snacks – ta del av Bättre hälsas recept på äppelchips!
Ingredienser
- 4 st stora äpplen (gärna blandade sorter)
- 1 msk malen kanel
- 1 msk malen ingefära
Gör så här
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Tvätta och kärna ur äpplena.
- Skär äpplena i jättetunna skivor. Att använda en osthyvel underlättar när du vill få skivorna riktigt tunna.
- Blanda kanelen och ingefäran i en skål.
- Lägg äppelskivorna på två bakplåtar, som är klädda med bakplåtspapper. Fördela skivorna jämnt över plåtarna.
- Strö kanel- och ingefärablandningen över äppelskivorna.
- Ställ plåtarna med äppelskivorna i ugnen, och låt skivorna torka där i c:a fyra timmar. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
Bild: © 5ph / Adobe Stock.