Halloweentema Kroppen & Kurer Kultur & Kuriosa Psykologi & Livsstil Wow & Lol

Det röda armbandet – en creepypasta som har gjort mig livrädd för sjukhus

Sandra Jönsson på Bättre hälsa har tolkat en känd amerikansk creepypasta till svenska. Det röda armbandet, heter berättelsen som i alla fall har gjort oss här på bloggen livrädda för sjukhus. Du kan läsa originalberättelsen på sajten Creepypasta.

spökhistoria, creepypasta, sjukhus, sjukhushiss, hiss, läkare, kirurg, kvinna, spöke, död

När du läggs in på ett sjukhus får du ett vitt plastarmband med dina personuppgifter. Det finns dock andra typer av sjukhusarmband, som det röda armbandet. De röda armbanden fästs runt de dödas handleder.

En kirurg, som jobbade nattskiftet på ett sjukhus, hade precis genomfört en operation och var på väg ner till källaren. Han gick in i hissen, i vilken det fanns en till person. En ung kvinna. Kirurgen började kallprata med kvinnan. Ett par våningar ner stannade hissen, och dörrarna öppnades. En annan kvinna skulle gå in i hissen, när kirurgen snabbt tryckte på knappen som stänger dörrarna och på en ny våningsknapp. Hissen började åka uppåt, till den högsta våningen. Den unga kvinnan i hissen såg förvånad ut. ”Varför gjorde du sådär?” undrade hon och berättade för kirurgen att det var väldigt oförskämt av honom att stänga ute den andra kvinnan. Han svarade: ”Jag opererade nyss den där kvinnan. Hon dog under operationen. Såg du inte det röda armbandet runt hennes handled?” Då log kvinnan i hissen. Höll fram sin handled. ”Menar du ett sådant här armband?”

Kan du inte få nog av creepypastor, spökhistorier och andra otäcka berättelser? Läs Jack Werners bok Creepypasta: Spökhistorier från internet!

Kan du inte få nog av creepypastor, spökhistorier och andra otäcka berättelser? Läs Jack Werners bok Creepypasta: Spökhistorier från internet!

Källa: Creepypasta.
Bild: © boscorelli / Adobe Stock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.