Gillar du när det är ett sting i smaken? I så fall måste du testa Bättre hälsas och The Picky Eaters recept på krämig och kryddig majssoppa. Majs innehåller B-vitaminer och en massa kostfiber så soppan är full av nyttigheter och är dessutom helt vegansk. Smaklig måltid!
Ingredienser
- 6 dl majs
- 1 gullök
- olivolja
- ½ medelstor potatis
- 6 dl grönsaksbuljong
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk kummin
- 1 ½ tsk chilipulver
- 1 nypa cayennepeppar
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Hacka gullöken och vitlöken i önskad storlek. Värm oljan i en kastrull, tillsätt löken och potatisen, fräs i fem minuter tills löken är genomskinlig.
- Koka upp tillsammans med potatisen och grönsaksbuljongen (spara 1-2 dl) i c:a tio minuter, tills potatisen mjuknat. Tillsätt sedan majsen och låt puttra i ytterligare några minuter.
- Häll i resten av buljongen och kryddorna och rör om.
- Använd en stavmixer för att få önskad konsistens. Toppa gärna med mer majs eller hackade tomater.
Bättre hälsa rekommenderar följande kokböcker
Gröna soppor och smoothie bowls: 90 vegetarisk recept av Ola Lauritzson & Marlene Gustawson
52 soppor av Ylva Bergqvist
Vegetariska soppor: 10 mättande soppor
Källa: The Picky Eater.
Bild: © The Picky Eater.