Grönkål är en grönsak som jag underskattat under många år. Det är först nu som jag har insett att den både är ruskigt god och går att använda på många olika sätt. Stekt grönkål med mandel är en av mina nya favoriter på middagsbordet. Prova receptet så förstår du varför! Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.
Ingredienser
- 1 grönkålsstånd
- 1 msk sesamolja
- 1 msk olivolja
- 1 dl mandelspån
- salt
Gör så här
- Skölj grönkålen och skär den sedan i strimlor.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt kålen. Täck över med lock i ca en halv minut så att kålen vissnar något. Ta bort locket och fräs i några minuter tills kålen blivit mörkgrön.
- Salta efter smak och blanda i mandeln.
Bättre hälsa rekommenderar de här kokböckerna
Kål
Grönsaker, tillbehör och garnityr
30 dagar vegetariskt: Himla lätt och gott
Bild: © MSPhotographic / Adobe Stock.