Recept & Gott

Recept på stekt grönkålssallad med mandel

Grönkål är en grönsak som jag underskattat under många år. Det är först nu som jag har insett att den både är ruskigt god och går att använda på många olika sätt. Stekt grönkål med mandel är en av mina nya favoriter på middagsbordet. Prova receptet så förstår du varför! Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.

grönkål, sallad, grönkålssallad, mandel, nötter, grönkålssallad med mandel, grönkålssallad med nötter, recept, grön mat, vegetarisk, vego, vegetarisk rätt

Ingredienser

  • 1 grönkålsstånd
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl mandelspån
  • salt

Gör så här

  1. Skölj grönkålen och skär den sedan i strimlor.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt kålen. Täck över med lock i ca en halv minut så att kålen vissnar något. Ta bort locket och fräs i några minuter tills kålen blivit mörkgrön.
  3. Salta efter smak och blanda i mandeln.

Bättre hälsa rekommenderar de här kokböckerna

Kål

kal

Grönsaker, tillbehör och garnityr

gronsaker

30 dagar vegetariskt: Himla lätt och gott

30-dagar-vegetariskt

Bild: © MSPhotographic / Adobe Stock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.