Grönkålspesto är lika gott på pizzan som till laxen, och rätten gör sig riktigt bra när den blandas med pasta eller quinoa. Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.
Ingredienser
- 5 medelstora blad med grönkål
- 4 msk rostade valnötter
- 4 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 citron
- salt och peppar
Gör så här
- Skölj grönkålen och rensa bort stjälken.
- Koka upp vatten och salt i en kastrull och fyll en skål med vatten och is. Lägg grönkålen i det kokande vattnet i ca en halv minut. För sedan över grönkålen till skålen och låt den ligga i någon minut.
- Torka av bladen och lägg dem på en handduk eller hushållspapper i några minuter.
- Häll oljan tillsammans med citronjuice i en hushållsassistent. Blanda tillsammans med grönkålen, vitlöken och valnötterna tills peston nått önskad konsistens. Det går också bra att använda en mortel eller en stavmixer.
- Salta och peppra efter smak.
Bättre hälsa rekommenderar
Kål hos Pelle
Electrolux stavmixer
Pasta Nostra
Bild: © nata_vkusidey / Adobe Stock.