Recept & Gott

Recept – pesto på grönkål

Grönkålspesto är lika gott på pizzan som till laxen, och rätten gör sig riktigt bra när den blandas med pasta eller quinoa. Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.

recept, vego, vegetarisk, pesto, vegansk, vegetarisk pesto, vegansk pesto, grönkål, pesto på grönkål, valnöt, valnötter

Ingredienser

  • 5 medelstora blad med grönkål
  • 4 msk rostade valnötter
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj grönkålen och rensa bort stjälken.
  2. Koka upp vatten och salt i en kastrull och fyll en skål med vatten och is. Lägg grönkålen i det kokande vattnet i ca en halv minut. För sedan över grönkålen till skålen och låt den ligga i någon minut.
  3. Torka av bladen och lägg dem på en handduk eller hushållspapper i några minuter.
  4. Häll oljan tillsammans med citronjuice i en hushållsassistent. Blanda tillsammans med grönkålen, vitlöken och valnötterna tills peston nått önskad konsistens. Det går också bra att använda en mortel eller en stavmixer.
  5. Salta och peppra efter smak.

Bättre hälsa rekommenderar

Kål hos Pelle

kal-hos-pelle

Electrolux stavmixer

electrolux-stavmixer

Pasta Nostra

pasta-nostra

Bild: © nata_vkusidey / Adobe Stock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.