Barnsida: Pyssla & Lek! Pyssel & Kreativitet

Roligt pyssel för barn – så gör du en snurrande 3D-luftballong

Luftballonger är ju bara så fina, framför allt när man pysslar dem själv. Här kommer en rolig pysselidé som går ut på att göra en snurrande 3D-luftballong av bland annat färgade papper, en toarulle och snören. Det är bloggen Crafty Morning som har inspirerat till idén – och vilken fantastisk idé det är! (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och CDON och som vi tycker matchar artikelns tema.)

pyssel, pyssla, pysseltips, pysselidé, skapa, barnpyssel, familjepyssel, pyssel för barn, bättre hälsa, bra hälsa, må bra, kreativitet, skapande, skaparglädje, skola, fritids, förskola, luftballong, färgat papper, papperspyssel, toarulle

Det här behöver du för att pyssla en snurrande 3D-luftballong

 • 5 färgade papper (det blir särskilt fint om pappren är i olika färger)
 • 1 toarulle
 • 1 sax
 • Lim
 • Tejp
 • Snöre

Så här gör du luftballongen i 3D

 1. Klipp ut fem luftballonger ur de färgade pappren. För enkelhetens skull kan du förbereda pysslet genom att göra en luftballongsmall. Försök att matcha utseendet på de urklippta luftballongerna så gott det går.
 2. Vik luftballongerna på mitten och limma fast varje halva/del i en annan halva/del. Nu har du gjort en 3D-luftballong. Tänk – återigen – på att matcha storleken på de olika delarna.
 3. Klipp av en bit toarulle så att du får korgen till själva luftballongen.
 4. Plocka fram de färgade pappren igen. Klipp ut små färgglada figurer, förslagsvis prickar, att dekorera korgen med. Du ska alltså klistra fast figurerna på korgen.
 5. Klipp till två snören. Tejpa fast snörena på korgens insida och fäst dem sedan på insidan av två luftballonger. Pysslat och klart!
 6. Häng gärna luftballongen i fönstret. Den kommer snurra jätte-jättefint när vinden blåser på den.

Pyssla mera!

 

Källa: Crafty Morning.
Bild: © Crafty Morning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.