Sugen på något gott med det där lilla extra inför Halloween? Gör i så fall spökmaränger! De är både läckra att se på och skrämmande goda att äta. Receptet räcker till mellan 25 och 30 maränger. Hoppas spökmarängerna smakar!
Ingredienser till spökmarängerna
- 2 st äggvitor
- 1 ½ dl strösocker
- 50 g mörk blockchoklad
Så här bakar du spökmaränger
- Börja med att sätta ugnen på 100 grader.
- Vispa sedan äggvitorna så att de blir till skum. Vispa ner strösockret i de skummande äggvitorna och fortsätt vispa över ett sjudande vattenbad. Du ska vispa äggvitorna och sockret över vattenbadet ända tills du får en fast marängsmet. Flytta nu skålen från vattenbadet och vispa tills smeten har svalnat.
- Klicka ner marängsmeten i en spritspåse med tyll. Beroende på vilken tyll du använder kan du få olika former på marängspökena.
- Grädda marängerna längst ner i ugnen i ungefär 25 minuter. Låt sedan svalna.
- Smält blockchokladen – antingen över ett vattenbad eller mikron.
- Forma bakplåtspapper till en strut, häll chokladen i den och spritsa chokladen så att spökmarängerna får små, söta ögon.
Bättre hälsa rekommenderar… (annons vi själva har valt ut)
Jenny Warséns bakbok Baka med godis. Bakverk blir knappast godare än så här:
Bild: © shersor / Adobe Stock.