Kroppen & Kurer Pyssel & Kreativitet Recept & Gott

Så enkelt gör du en egen ansiktsmask… av havregryn

Att göra en egen ansiktsmask av havregryn är super-superenkelt – läs här!

recept ansiktsmask av havregryn
Bild: © dessuil / Pixabay

Havregryn innehåller mineralet zink, så det är inte att undra på att detta är en vanlig ingrediens i hemmagjorda ansiktsmasker. Zink främjar nämligen sårläkning liksom det bidrar till en frisk och fräsch hud. Som ingrediens i ansiktsmask har det också en lätt exfolierande effekt – och det är ju härligt!

Mixa havregryn med vatten

En ansiktsmask bestående av 1 deciliter havregryn och en skvätt vatten passar den något feta och pormaskiga huden bra. Mixa havregrynen och vattnet, stryk på blandningen i ansiktet och låt masken sitta kvar i cirka 15 minuter.

Mixa havregryn med yoghurt och honung

När huden är av normaltyp och kanske, kanske drar lite åt det torra hållet kan att tillföra ansiktsmasken yoghurt och honung ge en extra skön hemmabehandling. Blanda 1 deciliter havregryn, en skvätt vatten, 2 matskedar naturell yoghurt och 1 tesked honung. Stryk blandningen över ansiktet och låt den sitta kvar i cirka 15 minuter.

Mixa havregryn med banan och honung

Vid torr hud är en återfuktande ansiktsmask att föredra. Prova därför att röra ner banan och honung i ansiktsmaskssmeten. Rör samman 1 deciliter havregryn, en skvätt vatten, 1/2 mogen och mosad banan samt 1 matsked honung. När du så har gjort ansiktsmasken applicerar du den på huden i ansiktet och låter den sitta kvar i cirka 15 minuter.

I samtliga fallen är det lättast om ansiktsmasken tvättas bort med vatten.

Källa: Hälsoliv