Mode & Skönhet Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet

Så enkelt gör du ett vänskapsarmband – steg-för-steg

Att göra och ge ett vänskapsarmband är ett personligt sätt att visa din vänskap. Hur gör du då ett? Du kan skapa med olika tekniker och i olika material. Här får du tips på hur du steg-för-steg gör ett kompisarmband av pärlor – läs och inspireras:

så enkelt gör du ett vänskapsarmband inför alla hjärtans dag steg för steg
  • Skaffa material till armbandet. Du behöver elastisk tråd eller nylontråd, ett lås och pärlor. Pärlor kan köpas billigt i lågprisbutiker som Dollar Store, Flying Tiger och Søstrene Grene, alternativt på second hand. Om du shoppar smyckesdelarna på loppisar kan du med fördel köpa pärlarmband- och -halsband och plocka isär dem.
  • Trä pärlorna på tråden. Pärla i färger och mönster som du själv tycker är vackra. Du kan spetsa till pysslet genom att låta olika färger symbolisera olika egenskaper hos din vän. Gör ett litet kort på vilket du målar och beskriver vilka egenskaper pärlorna symboliserar. Här har du helt fria händer! Men det är i alla fall ett sätt att ytterligare ge vänskapsarmbandet en fin och personlig mening.
  • Knyt fast låset på tråden. När du så pärlat armbandet är det dags att avsluta genom att fästa låset på det. Det finns sådana lås som du knyter fast i ändarna på nylonsnöret, välj för enkelhetens skull ett sådant. Om du har elastisk tråd kan du skippa låset helt. Då träs armbandet på handleden.
  • Slå in armbandet till ett paket och ge det till vännen på exempelvis alla hjärtans dag.

Det här var tips på hur du kan pärla ett vänskapsarmband – du kan också knyta ett i garn.