Psykologi & Livsstil Resor & Upplevelser

Gåvokort till anställda – ge presenter OCH uppskattning

beställa gåvokort online

Att ge gåvokort till anställda är ett av många sätt att visa hur mycket du uppskattar det gemensamma engagemanget. Få tips på hur du kan ge presenter OCH uppskattning till ditt fantastiska team!

visa anställda uppskattning tips

I med- och motgång, du och dina anställda tar er igenom de flesta situationer tillsammans. Ert engagemang för er långt! Det är fullt förståeligt att du vill uppmuntra och belöna personalen då och då, och faktiskt får företag ge presenter till anställda. Skatteverket har ett regelverk kring detta. För närvarande får ett företag exempelvis ge ett skattefritt presentkort till anställda i form av en julgåva för motsvarande 500 kronor. Per anställd och år, ska tilläggas. En sådan gåva blir en win-win, för gåvokortet är avdragsgillt för företaget samtidigt som personalen blir glad av uppskattningen som visas i den konkreta handlingen.

Speciella presentkort ger stora valmöjligheter

Presentkort eller så kallade gåvokort är inte de enda företagsgåvorna som kan ges. Men det är en fördel att satsa på presentkort, då det möjliggör för mottagaren att själv bestämma gåvan. Företagsgåvokorten är kopplade till vissa butiker, så förutsättningarna är samma för alla mottagarna. Om man vill ha köksknivar eller chokladpraliner kan man däremot välja själv, och det är ju så att alla inte gillar köksfixande eller godisätande. När man väl får en present kan det kännas tråkigt om den inte kommer till användning, så gåvokort för företag kommer väl till pass. Den som känner att man inte villhöver fler prylar kan enkelt donera beloppet till välgörenhet i stället, det här alternativet finns på flera av företagskorten.

Så smidigt kan du beställa gåvokort till företaget

ge presentkort till anställda i företagsgåva

Hur ger du då ett presentkort till dina anställda? Nedanför följer tips på hur du kan ge ett gåvokort via företaget och i enlighet med Skatteverkets regler:

 • Surfa in till Trinityreklam.se.
 • Välj alternativet ”Gåvokort” i menyn.
 • Kolla runt bland alternativen – ska det vara ett digitalt gåvokort eller ett kombinerat gåvokort och fysisk gåva?
 • Lägg en beställning på ett valfritt antal presentkort med eventuella tillbehör. Tänk på att vara ute i god tid om du ska göra en stor beställning.
 • Ge gåvan till personalen – med Af Brandsen-kortet kan mottagaren välja på 50 olika artiklar.

Viktigt att följa regler kring presenter till anställda

Reglerna för gåvor är olika beroende på när, var och hur de ges. Af Brandsens gåvokort på Trinityreklam.se är anpassade för att de inte ska överstiga Skatteverkets rekommenderade belopp, men det här kan reklambutiken i fråga hjälpa dig med. Återkommande julgåvor får utgöras av mindre belopp än jubileumsgåvor och minnesgåvor, och detta för att gåvan ska kunna vara skattefri för mottagaren.

Exempel på gåvokortens vanligaste presenter

Vilka artiklar kan väljas genom ett gåvokort för anställda? Nedanför listas exempel på vanliga presenter:

 • Träningsredskap
 • Köksredskap
 • Doftljus
 • Textilier
 • Kläder
 • Väskor
 • Teknikprylar

Det finns alltså något för alla!

Du kan uppmuntra personalen när som helst

ge gåvokort till anställda vid jul

Många företag väljer att ge presenter och/eller presentkort till anställda vid juletid. Även inför sommarsemestern kan det vara tillfälle att visa personalen uppskattning på det här sättet. Men måste man hålla sig till högtiderna? Svaret är nej. Du kan uppmuntra personalen när som helst under året. Kanske är det just när ni befinner er i en uppförsbacke som en gåva eller något annat trevligt kan ge en välbehövlig push, så varför vänta till jul eller midsommar? Se bara över skattereglerna först, och kom ihåg att bara för att vissa gåvor kan vara skattepliktiga för mottagaren betyder det inte att de är förbjudna. Det kan mycket väl vara så att ni alla kommit överens om att en liten bonus gynnar alla.

Så enkelt kan du visa de anställda uppskattning

Gåvokort, javisst, men på vilka andra sätt kan du visa personalen uppskattning? Nedanför följer tips på hur du kan lyfta dina anställda i ord och handling:

 • Ta varje tillfälle i akt att berömma personalen – vänta inte tills de stora resultaten uppnåtts. Positiv förstärkning kan driva teamet framåt.
 • Bjud dina anställda på fika – och tänk på specialkost.
 • Engagera personalen i verksamheten och låt därmed de anställda få bidra med feedback. Lyssna på feedbacken och ge välförtjänt credd.
 • Ställ till med firmafest – men håll det på en städad nivå.
 • Anordna företagsaktiviteter såsom friluftsdagar. Det är billigt men kan stärka teamet något enormt.
 • Försök att se varje anställd som en individ, för alla vill inte ha exakt samma beröm och gåva. Det är viktigt att känna sig sedd och här kan du spela en avgörande roll.
 • Säg TACK ofta! De allra flesta underskattar detta enkla ords värde.

Källa:
https://www.skatteverket.se/skatter/formaner/gavor.4.7459477810df5bccdd4800014379.html