Kroppen & Kurer Psykologi & Livsstil

Så enkelt kan du träna avslappning i en pool

Om du kämpar med stress och spänningar i kroppen kan du förhoppningsvis finna lindring i denna enkla övning för att träna avslappning i en pool. Vad behöver du? Helst en varmvattenbassäng – och definitivt flera flytpinnar. Ja, minst flera stycken!

tips träna avslappning i en pool
Bilder: © Robert Kneschke via Canva Pro på Canva.com; Terry Rosa Fox via Getty Images på Canva.com

Vatten är fantastiskt. Ingen annanstans får kroppen så mycket hjälp med att bära upp sig själv. Du behöver nästan inte ta i något. Och när man känner sig stressad och spänd är denna extra skjuts toppen. För att inte tala om hur skönt det kan kännas att omges av varmt vatten. Det är som att värmen tränger in i och mjukar upp musklerna.

Den här potentialen kan du utnyttja när du ska göra avslappningsövningar. Med stöd av så kallade flytpinnar (se bilden till höger) kan du dessutom hämta ännu mer kraft från vattnet. Lägg en flytpinne under nacken, en under armhålorna, en under ländryggen och en under knävecken, och luta dig tillbaka och flyt. Slut ögonen.

Det här sättet att göra avslappning påminner en aning om behandlingsformen floating. Om du inte kan lägga dit flytpinnarna själv kan du be någon i badpersonalen att hjälpa dig. Övningen är även ett bra avslut på sjukgymnastik i pool. Hör med din fysioterapeut om du kan få göra avslappningsövningen innan du går upp ur bassängen.