Inredning & Trädgård Psykologi & Livsstil Resor & Upplevelser

Så får du din nya iPhone att hålla längre in- och utvändigt

få mobilen hålla längre

Hur får du den nya iPhonen att hålla längre – såväl in- som utvändigt?

öka livslängd på iphone
Bild: © Ylanite Koppens / Pexels

Både för din egen ekonomis och för miljöns skull är det värt att öka mobilens livslängd. Om du tar väl hand om iPhonen behöver du inte kassera den när det är dags för dig att köpa ny mobil. Då kan du sälja den vidare och ge någon annan glädje av att exempelvis ha köpt en iPhone 13 eller iPhone SE.

3 tips för att skydda din iPhone utvändigt  

Att skydda mobilen utvändigt hjälper dig bevara den i fint skick – här har du tre tips för hur du kan gå till väga:

  1. Skaffa ett tåligt mobilskal som klarar av stötar, gärna ett skal med vilket du också kan täcka för skärmen. Det finns extra slitstarka mobilskal för dig som arbetar på exempelvis byggplatser och verkstäder.
  2. Sätt ett skärmskydd för själva skärmen, så minskar du risken för repor och sprickor i glaset. På Themobilestore.se finns mängder av skydd för alla tänkbara smartphonemodeller – se skärmskydden här!
  3. Använd ett sportarmband för mobiler när du är i rörelse, på så sätt vet du var du har iPhonen och undviker situationer som kan leda till att du tappar den i marken.

4 tips för att skydda din mobil invändigt

Hur skyddar du smartphonen invändigt? Nedanför följer fyra tips:

  1. Spara på batteriet, ett åldrat och/eller dåligt mobilbatteri är nämligen den vanligaste orsaken till att smartphonen slöas ner. Ladda ner uppdateringarna, låt aldrig batteriet laddas ur helt och skär ner på de onödigaste apparna för att öka batteriets livslängd. Om batteriet blir dåligt kan du alltid byta ut det.
  2. Ha kvar minneskapacitet, för iPhone gäller det att spara helst 1GB så att iOS har lite utrymme till godo.
  3. Rensa mobilen helt, typ som i en fabriksåterställning. Det kan vitalisera smartphonen fullständigt.
  4. Undvik att installera nya iOS-versioner på gamla iPhones. Tyvärr kan det göra mobilen näst intill obrukbar.

Vare sig du använder Android eller iPhone hittar du ett stort utbud av mobilprodukter på Themobilestore.se. Surfa in dit för att köpa allt du behöver för att hålla smartphonen i trim.