Pyssel & Kreativitet

Så här fint blir det när du återbrukar gamla plastdjur – 9 pysseltips!

Från söta bondgårdsdjur till rytande dinosaurier – plastdjur har varit älskade leksaker under flera generationer. Börjar dina gamla plastleksaker bli slitna? Kasta inte bort dem – här har du 9 tips på hur du kan återbruka plastdjuren!

1. Sätt färg på glasburkar

Limma fast plastdjur på lock till glasburkar och sprejmåla i starka färger. Så får du snygg och färgstark förvaring till småsaker såsom pennor, suddgummin, pärlor och godis. Bilden kommer från www.diycandy.com.

Plastdjur på glasburkar

2. Få full koll på ringarna

Sprejmåla plastkatter i dina favoritfärger och toppa med guldfärg på svansarna. Enkelt och smidigt gjort – men vilka fina ringhållare! Du hittar bildinstruktioner till pysslet på www.small-good-things.com.

Plastkatter som ringhållare

3. Gör ett lekfullt halsband

Kombinationen av handgjorda lerkulor, garn och plastelefanter gör det här halsbandet till ett lekfullt inslag i outfiten. Skaffa fimolera, garn och sätt igång att återbruka dina miniplastdjur. Bilden till pysslet finns på www.designmom.com.

Lekfullt halsband av fimolera och plastdjur

4. Tänd ljusen på födelsedagstårtan

Vad är väl en födelsedagstårta utan ljus? www.kikiandpolly.com har en toppenidé: borra hål i plastdjur, stick ner ljushållare till sådana födelsedagsljus du kan köpa i mataffären och måla. När färgen väl har torkat kan du sätta dit ljusen och ställa dina skapelser på tårtan.

Tårtljushållare av plastdjur och tårtljus

5. Skapa bordsplaceringskorthållare till bröllopet

Guld- eller silverspreja olika plastdjur och skär ett snitt tvärsöver deras ryggar. Det går snabbt och smidigt att skapa dessa stilfulla och intressanta bordsplaceringskorthållare till bröllopet. Pysslet, som är billigt att göra, kommer från www.onewed.com.

Bordsplaceringskorthållare av plastdjur

6. Fixa en lyxig tavla

Plastdjur kan på nolltid bli troféer – såga dem bara i två delar! Bloggaren på www.harpershappenings.com har samlat ett gäng guldmålade troféer och limmat fast dem på en tavla.

Tavla med djurtroféer, plastdjur

 7. Spela tre-i-rad

Det gamla hederliga tre-i-rad-spelet får sig ett rejält lyft när spelbrädet målas i läckra färger och pjäserna byts ut mot färgsprakande djur. Ta del av bildinstruktioner till hur du gör ett eget tre-i-rad med plastdjur på www.darbysmart.com.

DIY tre-i-rad med plastdjur

8. Plantera suckulenter i plastdinosaurier

Att göra krukor av plastdinosaurier har varit ett trendande pyssel ett tag nu, och är något som både gammal och ung kan tillägna sig. Den här bilden är bara en i mängden på www.etsy.com.

Gör dinosauriekrukor, krukor av plastdjur

9. Servera godis i en plastdjurskål

Pysselsajten www.homejelly.com har kommit på den smarta idén att smälta och limma samman massor av plastdjur till en skål. Barnen kommer att älska sin nya pryl!

Skål av plastdjur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.