Psykologi & Livsstil

Så skär du ner på kostnaderna under januari

Hur sparar du pengar i januari?

spara pengar januari

Januari brukar beskrivas som årets fattigaste månad eller som fattigmånaden. Efter jul- och nyårsfirandet är det ganska skralt i kassorna och då kan man behöva skära ner på kostnaderna rejält.

Undvik de onödiga småutgifterna

En godbit hit, en godbit dit, ett biobesök hit, ett biobesök dit… Småsaker, småutgifter! Men många bäckar små stämmer verkligen. När man redan har det knapert är enda sättet att få kontroll över ekonomin att undvika de onödiga småutgifterna.

Byt utelunchen mot lunchlådan

Japp, nu är det dags att fylla lunchlådan igen! Med andra ord: ta med mat till jobbet i stället för att äta lunch ute, det besparar dig mången slant och mycken oro.

Laga så billig mat du bara kan

Billig mat är inte synonymt med dålig eller äcklig mat. Genom att exempelvis veckoplanera maten och att använda vissa ingredienser kan du både äta gott, nytt och billigt. Hämta inspiration hos Portionen under tian! Det är en fantastisk matsajt med mängder av spartips.

Ge dig själv ett köpstopp

Behöver du verkligen mer av ditten och datten? Rannsaka dig själv. Köpstopp kan vara väldigt lärorikt på så sätt att du börjar reflektera kring dina (o)vanor.

Få koll på de löpande utgifterna

Kanske är läge att avsluta ett och annat abonnemang eller att förhandla fram en ny försäkringspremie? För det mesta finns det sätt att minska de återkommande utgifterna.

Sälj det du inte behöver

Garderoberna och förråden är inte så sällan knökfulla med saker du inte behöver. Se om det finns något av värde som du kan sälja på exempelvis Blocket och Tradera.

Källa: Land.se