Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet Resor & Upplevelser

Så skriver du ett kärleksbrev steg-för-steg

Du måste inte vara Shakespeare för att skriva ett berörande kärleksbrev. I den här artikeln får du tips på hur du kan skriva ett kärleksfullt och personligt brev till någon du bryr dig om. Den viktigaste ingrediensen i kärleksbrevet? Dig själv.

tips skriva kärleksbrev

Att skriva ett kärleksbrev kräver mest av allt mod. För att brevet ska kännas äkta bör du finna modet att skriva utifrån dina känslor. Så här kan du bygga upp brevet steg-för-steg:

  1. Inled med att berätta varför du skriver brevet: ”Jag skriver till dig för att berätta hur mycket du betyder för mig”
  2. Knyt an till ett fint minne du och mottagaren delar: ”Kommer du ihåg när vi…? Det är ett av mina bästa minnen”
  3. Berätta om de saker du älskar med personen: ”Det finns så många saker jag älskar hos dig, men kanske allra mest hur du…”
  4. Berätta hur personen påverkat dig och ditt liv till bättre: ”Du får mig att skratta varje dag och tack vare dig har jag lärt mig att uppskatta…”
  5. Bekräfta din kärlek till mottagaren: ”Ja, jag älskar dig av hela mitt hjärta”
  6. Berätta om de förhoppningar du har inför er gemensamma framtid: ”I den bästa av världar får jag leva resten av livet med dig och jag ser fram emot allt fantastiskt vi kommer uppleva tillsammans”
  7. Avsluta med en tillgiven mening: ”Du är min bästa vän och jag kommer alltid älska dig”

Det här upplägget är bara ett förslag för hur du kan gå till väga. Du kommer långt med att skriva personligt och uppriktigt till mottagaren. Ju mer specifik du är, desto träffsäkrare blir kärleksbrevet. Lycka till!