Psykologi & Livsstil Resor & Upplevelser

Skälen att ha en lastcykel – och hur du faktiskt skaffar en

lådcykel

Lastcykel eller lådcykel – hur många familjer har inte haft glädje av den praktiska cykeln i vardagen?

Det finns många sätt att underlätta familjevardagen. Kanske vill du ha mera flow, spara pengar eller bara få mera tid att umgås? Lastcyklar kan ge dig detta och här ska vi berätta hur.

Mysigt att cykla tillsammans

elcykel med låda
Bild: © Babboe / Lastcykel.se
Babboe Curve, en av Babboes eldrivna trehjulingar med låda för gemensamma cykelturer.

När du cyklar på en vanlig cykel åker barnen i regel därbak, antingen i en cykelsits eller i en cykelvagn. Det som hade kunnat vara en mysig samtalsstund före eller efter förskolan försvåras i och med detta. Det är så mycket lättare att prata när man ser varandra! En av fördelarna med lådcyklar för familjer är att de är skapade för att barnen ska kunna åka fram och vara mera delaktiga i cykelturen. De familjeanpassade modellerna från Babboe har alltid medföljande trepunktsbälten för barnens säkerhet och ifall du skulle behöva tvärbromsa. Det gör att de åker tryggt framtill och hur fint är det inte ha barnen så nära intill dig? Prata gärna om sakerna ni ser längs vägen, det ger ny kunskap och gör så att ni verkligen samtalar under tiden på er lastcykel.

Enkelt att lasta en lastcykel

Då och då behöver du storhandla. Så är det ju när du bor i ett hushåll med flera medlemmar. Då är det sällan optimalt att ställa bilen för att trampa i väg på cykeln – det vill säga på en vanlig tvåhjulig cykel utan låda framtill. En lådcykel däremot är som klippt och skuren för storköp i mataffären. Du lastar kassarna i lådan och även om du har handlat mycket mat får barnen plats i lådan, givetvis tryggt fastspända i den.

Roligt att åka på cykelutflykter

Det är alltid lika roligt att åka på cykelutflykter tillsammans. Särskilt när själva cykelturen också är en del av själva utflykten. Världen ter sig väldigt annorlunda när du cyklar än när du åker bil. Hjärnan hinner registrera omgivningen och flera sinnen engageras i upptäckandet av den. Så ljuvligt att dofta syrenerna och att inte bara se dem! Med en lastcykel blir det också avsevärt enklare att åka på cykelutflykt. Inte bara det att både du och barnen får plats på samma cykel, ni lyckas få med er sakerna ni behöver för utflykten. Det är inga som helst problem att få plats med en matsäck och sittunderlag i lastcykelns låda.

Hälsosamt att cykla på lådcykel

Cykling är ett hälsosamt alternativ till bilåkning och med tanke på hur många tillfällen i vardagen du och barnen åker korta sträckor finns alla förutsättningar att trampa. Att cykla – det gäller även cykling på lådcykel för familjer – så fort tillfälle ges håller både kroppen och knoppen i trim. Människan behöver solljus och frisk luft för att kunna fungera i vardagen. Solljuset hjälper kroppen att bilda D-vitamin och sömnhormon, som ett exempel på varför du och barnen bör tillbringa mera tid utomhus.

Miljövänligt och ekonomiskt alternativ

Fler och fler familjer tänker mer och mer på miljö och ekonomi. Att ta cykeln är ett både miljövänligt och ekonomiskt alternativ till att ta bilen. Det här gäller inte minst för alla de korta sträckor du och familjen snabbt samlar på er i vardagen. Lådan på en lastcykel är tvivelsutan en genialisk lösning som möjliggör att du kan vara precis så miljö- och sparmedveten som du vill.

Babboes modeller på lastcyklar

Bild: © Babboe / Lastcykel.se
Babboe City Mountain, en av de eldrivna och tvåhjuliga cykelmodellerna.

Lastcyklarna från Babboe är designade av familjer för familjer. Det gör att cykelmodellerna är anpassade efter de utmaningar du och barnen kan möta i vardagen. Mycket av designfokus har lagts på det praktiska, smidiga och trygga. Du ska kunna få en säker, lättrampad lastcykel som samtidigt ger dig utrymme att ta med dig barnen och sköta de nödvändiga ärendena. Babboe har såväl tvåhjulingar som trehjulingar, ”vanliga” cyklar som elcyklar. Du väljer modellen utifrån din familjs behov. Det går också att få en lådcykel utan sittplatser och med extra mycket förvaringsutrymme. Du kan därutöver anpassa cykeln så att du kan ta med dig hunden på cykelturerna – hur smart!? Det finns en rad återförsäljare av Babboes lastycklar runt om i landet. Enklaste sättet att hitta till dem är att surfa in till Lastcykel.se och att där använda Babboes eget verktyg för att hitta återförsäljare av lådcyklar.

Skälen att skaffa en lådcykel

Hur kan skälen att skaffa en lådcykel sammanfattas?

  • Cyklar som är designade för familjer
  • Säkerhet genom bland annat trepunktsbälte
  • Mera tid tillsammans med barnen
  • Gemenskap under cykelturerna
  • Förträffligt sätt att faktiskt uppleva omgivningen
  • Enklare att åka på utflykter eftersom ni kan ta med er saker
  • Smidigt sätt att åka och handla – och att få med dig varorna hem
  • Lastcyklar är ett billigt, miljövänligt och hälsosamt alternativ till bil