Resor & Upplevelser

Vad sägs om en golfresa till ett anrikt slott i Sörmland?

golfresa

En golfresa till Båsenberga Hotell & Konferens kan bli en mix av aktivitet och vila, av friluftsliv och slottsliv.

golfweekend
Bild: © Båsenberga Hotell & Konferens / Basenberga.se

Lummiga skogar, dimmiga sjöar och sagolika slott som reser sig över det vackra landskapet. Sörmland är verkligen en förtrollande fin del av Sverige och det är fullt förståeligt att så många söker sig hit för upplevelser utöver det vanliga.

Här ligger slotten Gripsholm, Julita gård och Taxinge, men även Båsenberga Hotell & Konferens som till och med låter dig bo på slottet. Skälen till att boka en hotellvistelse här är många. Kanske att du vill unna dig vila i relaxavdelningen, äta gourmetmat eller spela golf?

Golfresa med lyxigt boende och mat på Båsenberga

Båsenberga Hotell & Konferens ligger alldeles intill 18-hålsbanan Vingåkers Golf. Det gör att du på ett smidigt sätt kan kombinera en golfweekend med en slottsweekend och således åka på en golfresa till en ovanligt stämningsfull miljö i det sörmländska hjärtat. Golfbanan har många fina naturinslag, såsom inslag av park, skog och sjö. Om du inte väjer för vattenutmaningar på golfbanan kommer du gilla att svinga klubban här!

golfresa sörmland
Bild: © Båsenberga Hotell & Konferens / Basenberga.se
Hela familjen kan spela tillsammans på Vingåkers Golf.

Slottshotellet ligger 100 meter från första tee på golfbanan. Under din golfresa till Båsenberga Hotell & Konferens börjar du därmed dagen med att åtnjuta hotellfrukosten bestående av en lyxig frukostbuffé i lugn och ro. Fördelen med att bo inpå golfbanan är att du inte behöver stressa mellan boendet och golfandet, vilket också ger en mera avslappnad golfresa. För även om golfresor är aktiva resor kan de också ge välbehövlig avkoppling.

Golfweekend för avkoppling i en historisk miljö  

Det finns flera sätt att vistas på Båsenberga Hotell & Konferens, många väljer att besöka hotellet och golfanläggningen över dagen. Men om du bokar en golfweekend har du en energigivande upplevelse att se fram emot. Den historiska miljön bjuder i sig in till vila, särskilt med tanke på att hotellet rustats upp med en relaxavdelning för att uppmuntra till återhämtning.

Naturvistelser ger också återhämtning. Båsenberga ligger inte bara i en historisk miljö, utan omges av natur. Spela golf, ät god mat, vila i relaxavdelningen – men unna dig även skogspromenader i naturområdet. Läget vid skog och sjö gör att vilda djur betar ända inpå slottsknuten. Kanske att du får se en och annan hjort… Hjortarna vid Båsenberga Hotell & Konferens sägs vara väldigt förtjusta i blommorna i parken.  

Golfresor med extra allt på Båsenberga Hotell & Konferens

När du bokar ett golfpaket får du chans att uppleva extra allt på Båsenberga Hotell & Konferens. Du skräddarsyr bokningen utifrån hur många hotellnätter och hur mycket av den goda maten du vill unna dig. Vad golfpaketen har gemensamt – förutom kost och logi – är greenfee till och teetid på Vingåkers Golf. Även tillträde till relaxavdelningen ingår i paketen.

golfweekend
Bild: © Båsenberga Hotell & Konferens / Basenberga.se
Så här lyxiga är hotellrummen på slotts- och golfanläggningen.

Vistelsen på Båsenberga kan bli den perfekta mixen av aktivitet och vila, av friluftsliv och slottsliv. Inte minst om du tar dig tid att utforska omgivningarna när du ändå befinner dig här. Det går därutöver alldeles utmärkt att avrunda golfresan med en shoppingtur till Vingåker Factory Outlet, som säljer märkeskläder med upp till 70 procent rabatt.

Om du inte kan få nog av slottsupplevelser kan vi varmt rekommendera ett besök till Säfstaholms slott, som ligger i närheten av Båsenberga Hotell & Konferens. Vi kan rent av rekommendera en rundresa i Sörmland och där besök till slotten är en given del.