Inredning & Trädgård Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet

Skapa dekorativa spökfransar i garn inför halloween

Nu ska du få ett pysseltips inför halloween – häng med!

Halloween närmar sig och det är dags att göra ditt hem kusligt mysigt. En rolig pysselidé är att skapa dekorativa spökfransar i garn. Dessa charmiga små spöken är perfekta för att skapa en spöklik atmosfär i ditt hem – och de är dessutom superenkla att göra.

Så skapar du spökfransar i garn

skapa dekorativa spökfransar i garn inför halloween
Bild: yulka3ice via iStockphoto.com

För att göra spökfransar behöver du vitt garn, en sax, en bok eller kartongbit att linda garnet runt samt en svart märkpenna eller svarta pärlor för ögonen. Börja med att linda garnet runt boken eller kartongbiten. Satsa på 20 30 varv. Ju fler varv desto fylligare blir spöket. Klipp sedan av garntråden och knyt en annan garnbit antingen genom öglorna i änden längst eller nedanför toppen på garndockan. På så sätt får du ett spöke med eller utan ett tydligt huvud.  Klipp upp öglorna längst ner för att skapa fransarna. Avsluta med att rita två små ögon på spökets huvud med hjälp av märkpennan. Tänk på att du kan linda garnet runt handen för att pyssla mindre spökfransar. Bara ett tips! Genom att variera storleken på boken eller kartongbiten kan du även variera längden på spökena. Ett annat knep.

Så dekorerar du med spökena

Garnspökena kan varieras på många sätt. Prova olika garnfärger eller använd självlysande garn för en spöklik effekt i mörkret. Du kan också blanda in glittertrådar för att ge spökena en gnutta gnister. Hur kan du dekorera hemmet med spökfransarna? Häng spökena i fönster, på dörrhandtag eller som en mobil ovanför matbordet. Du kan även skapa en girlang genom att fästa flera garnspöken på en längre tråd. På inspirationsbilden här ovanför kan du se hur såväl spökfransar som träpärlor trätts på en tråd. Det här är ett förslag på hur du kan göra en spökgirlang. Givetvis kan du även varva självlysande spöken med självlysande pärlor, eller vilken kombination du än kan komma på. De handgjorda spökfransarna ger en personlig och lekfull touch till halloweendekorationerna och är en rolig aktivitet för hela familjen.