Pyssel & Kreativitet

Tips på pyssel med glasspinnar – läs här!

tips på pyssel med glasspinnar
Bilder via Canva: © EllenMoran via Getty Images Signature; projectspawn via Getty Images; rimmabondarenko via Canva; wichaiphoto via Getty Images

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Inspireras av dessa tips på pyssel med glasspinnar!

gör egen vattenfärg i is
Bild: © LiliaGallana via Pixabay
Måla med is! Rör ner vattenfärger i vatten, häll blandningen i små isfack, stick ner glasspinnar i vätskan och in i frysen.

Glasspinnepyssel är både roligt och enkelt. En glasspinne är också ett tacksamt pysselmaterial, då du kan återbruka pinnarna alternativt köpa nya i en rad olika färger. Om du återbrukar pinnarna kan du välja att använda dem som de är eller att måla dem med akrylfärger eller vattenfärger.

Köp glasspinnar inför dina pysselstunder

Nedanför följer tips på var du kan köpa glasspinnar inför dina pysselstunder:

  1. Adlibris
  2. Partykungen
  3. Skapamer

Återbruka glasspinnar till nya pinnglassar

göra egen glasspinne
Bild: © Anton Uniqueton via Pexels
Det här var ju en festlig idé! Frys saft och godis till egna pinnglassar. Läs mer om det här.

Det kanske mest givna sättet att skapa med glasspinnar är att återbruka dem till nya pinnglassar. För att göra egen glass kan du använda färdiga glassformar med fack, hälla i den vätska du vill ska frysas, sticka ner en glasspinne i vätskan och sedan ställa in formen i frysen. Så enkelt är det att göra isglass! Tänk på att även engångsmuggar och yoghurtförpackningar passar bra till din glasstillverkning.

Använd glasspinnarna som byggmaterial

En av de saker vi gillar med glasspinnepyssel är att pinnarna kan användas som byggmaterial. Stora pysselbutiker, som Panduro och Slöjddetaljer, säljer glasspinnar i byggsatser för gör-det-själv-miniatyrer. Du kan bygga allt från dörrar till staket av de små pinnarna – liksom miniatyrmöbler. För att inte tala om hur fina pinnarna blir som tak eller golv! Men inte bara det, du kan faktiskt bygga hus av glasspinnar, små stugor och stora slott.

Pyssla roliga figurer av pinnarna

Glasspinnar är dessutom ett ypperligt pysselmaterial när du ska göra roliga figurer, ja, eller figurer över huvud taget. Figurerna blir tvådimensionella och fungerar därför bra som exempelvis bokmärken och julgranshängen. Fäst bara ett snöre på dem! Limma samman pinnarna i en triangel så har du en stomme till såväl en enhörning som en julgran.

Skapa inredningsdetaljer av glasspinnarna

Julgranshängen är ju en typ av inredningsdetaljer, men förutom denna inredning kan du klä en burk med glasspinnar och på så sätt få en ny häftig detalj. Du kan också använda pinnarna som blompinnar på vilka du ritar symbolen för växten och/eller skriver namnet på den så att du vet vilken sort du odlar.