Kultur & Kuriosa Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet

Roligt och lärorikt med pedagogiska spel för barn

tips pedagogiska spel för barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Tiden vid skärmen kan vara lärorik – och inte ”bara” rolig. Prova något av alla pedagogiska spel för barn för en härlig utmaning!

Det här är en ingen uppmuntran till att fylla dagarna med skärmtid. Snarare är detta ett litet tips på hur skärmtiden kan göras meningsfull när – och om – det väl är dags för den. Genom att abonnera på pedagogiska spel för barn kan småttingarna få lekfulla redskap för att lära sig räkna, läsa och skriva. De pedagogiska spelen är särskilt utvecklade för att stimulera barnens inlärning, och även om de ger ett stort nöje är de fulla av nytta. Samtliga av dem laddas ner som appar, och i apparna finns sedan hela spelbibliotek.

Pedagogiska spel för barn på Albert

Albert är en digital plattform för främst pedagogiska mattespel för barn. Tack vare de olika mattespelen kan barnen leka sig till mattekunskaperna, bland annat genom att lösa talen i de interaktiva övningarna och spela belöningsspelen som låses upp allteftersom.  

Förutom matematiska spel håller Albert på att växa i olika riktningar, därför avspeglar plattformen snart den svenska förskolan och skolan för barn i åldern 3 till 9 år, liksom det finns en hel del lärorika spel även för barn och unga i åldern 10 till 16 år.

Som förälder kan du ge ditt barn utmaningar i form av ”läxor”, och på så sätt hjälpa hen öva på det hen har störst nytta av. Albert håller, som redan nämnts, på att bli ganska komplett. Lär dig svenska, engelska, geografi – eller varför inte programmering?

Läs mer om Albert.

Pedagogiska lekar för barn på Jaramba

Jaramba är en digital plattform med spel som påminner om pedagogiska lekar för barn i åldern 2 till 5 år. Här finns interaktiva böcker, pussel, sånger och andra klurigheter. Kan du hitta den matchande brickan i memoryt eller rätt väg i labyrinten?

Genom de olika spelen kan barnet lära sig sortera saker och färglägga målarbilder. Dessutom syftar olika spel till att lära barnen nya ord. Om figurerna från Babyloonz, Pino samt Rutan och Randan är favoriter kommer de små glädjas stort över utbudet.

 Läs mer om Jaramba.

Pedagogiska spel för barn på Zcooly

Zcooly är ett annat exempel på en digital plattform med framför allt mattespel för barn. Spelen riktar sig till barn i åldern 5 till 12 år, och det finns därmed många av dem liksom många olika svårighetsgrader på dem.

Mattespelen utgörs av interaktiva övningar som utspelar sig i en affär – jadå, lek affär (!) – på en skattkarta full av piratäventyr eller på en raket i rymden. För de något större barnen finns till och med ett kakmakeri där man kan lära sig bråktal genom att baka kakor.

Läs mer om Zcooly.