Pyssel & Kreativitet

Tips på pyssel med silkespapper – läs här!

Inspireras av dessa tips på pyssel med silkespapper!

pyssel med silkespapper

Att göra silkespapperspyssel är riktigt roligt! Det är dessutom hur kreativt som helst, mångsidigt som detta pysselmaterial är. Här ska vi dela med oss av flera av våra bästa pysseltips, och vi tror du kommer överraskas av alla fiffiga idéer du får ta del av.

Köp silkespapper inför dina pysselstunder

Nedanför följer tips på var du kan köpa silkespapper inför dina pysselstunder:

  1. My Perfect Day
  2. Partytajm
  3. Skapamer

Måla med silkespapper i stället för med färg

Så kallat blödande silkespapper är en riktig grej och innebär att du kan använda pappret i stället för vattenfärger. Då lägger du ut blöta silkespappersbitar över ett vanligt vitt papper och plockar bort dem igen.

silkespapperspyssel

Men det finns andra sätt att ”måla” med silkespappret. Använd generösa mängder lacklim och fyll exempelvis i en målarbild med pappersbitarna, alternativt täck en canvasduk eller gipsfigur med det skira pappret.

Pyssla solfångare av det skira pappret

Silkespappret är skirt, vilket innebär att det släpper igenom mängder av ljus och gör sig bra som material i en solfångare på fönsterrutan. Tänk bara på att pappret också är väldigt ljuskänsligt och att du därför bör skydda det med plast eller ett liknande material. Klipp ut konturerna av en figur i exempelvis tjockt svart papper och fyll hålen med silkespapper.

Slå in paket i silkespapper

Presentinslagning är ett av de främsta användningsområdena för silkespapper. Med andra ord kan du slå in dina paket i silkespapper i stället för i presentpapper. Du kan egentligen slå in paketen i båda, japp, samma paket! Silkespappret tillför inslagningen en vacker och lyxig dimension. Det riktigt frasar om det när man vecklar upp presentinslagningen.

Pyssla vackra silkespappersblommor

Att göra silkespappersblommor är ett populärt pyssel, och inte att undra på det med tanke på hur vackra blommorna blir! När du pysslar blommor jobbar du med lager på lager, det är nästan så att du skulpterar blomman. Delarna fästs med hjälp av en häftapparat.

Skapa en dekorativ silkespappersskål

Silkespapper och lacklim, eller så kallade decoupagelim och mod podge, kan ta dig långt i pysselväg. Visste du att dessa två pysselmaterial är grunden i att göra en silkespappersskål? Du behöver även en ballong, liksom någonting att ställa ballongen i. Flärpen ska peka neråt. Sedan är du redo!

skapa med silkespapper

Stryk generöst med lacklim över ballongens rundning och börja sätta fast silkespappersbitar på den, arbeta dig uppåt och stryk på mycket lacklim under tiden. Lacklimmet håller skapelsen samman och skyddar dessutom silkespappret mot solljuset. Låt torka allt torka och beundra därefter din dekorativa skål.