Pyssel & Kreativitet

Tips på pyssel med ballonger – läs här!

tips på pyssel med ballonger

Inspireras av dessa tips på pyssel med ballonger!

Ballonger är fantastiska kalastillbehör. Det räcker att se dem för att man ska bli alldeles bubblig inombords. Men det här materialet är också ett ypperligt pysselmaterial, särskilt när du behöver rundade stommar inför ditt skapande.

Köp ballonger inför dina pysselstunder

Nedanför följer tips på var du kan köpa ballonger inför dina pysselstunder:

  1. My Perfect Day
  2. Partykungen
  3. Partytajm

Använd ballonger som stommar i dina pyssel

Ballongernas rundning utgör en alldeles utmärkt stomme i dina pyssel. Du kan exempelvis pensla lacklim på ungefär 1/3 av ballongen och sedan fästa silkespapper eller tidningspapper innan lacklimmet torkar.

ballongpyssel idéer

Lacka över med ytterligare ett lager och så har du gjort en skål. Du kan också täcka hela ballongen med silkespappret eller tidningspappret och använda det hela till en luftballong eller spargris. Tänk på att du alltid kan göra hål på ballongen!

Gör chokladskålar – med hjälp av vattenballonger

Att göra chokladskålar är ett liknande pyssel, men här doppar du en uppblåst ballong eller vattenballong i smält choklad och låter chokladen stelna i rumstemperatur. När chokladskålen stelnat har du en superfin serveringsskål till fruktsalladen eller marängsvissen Helfestligt, faktiskt.

Rita roliga figurer på ballongerna

Det är jätteenkelt att skoja till en vanlig ballong. Plocka fram ett gäng märkpennor och rita ett ansikte på ballongen. Klipp därefter ut kompletterande detaljer i färgat papper, så har du gjort något helt nytt av ballongen. Prova att göra djungeldjur, såsom apor och elefanter med hjälp av pennor, papper – och tejp, förstås! Sedan finns ju figurballonger

Fyll ballonger med överraskningar

skapa med ballonger

Att fylla ballonger med pengar – alltså med sedlar – och konfetti är ett bra presenttips. När mottagaren sedan gör hål på ballongerna får hen uppleva ett penga- och konfettiregn, som ett roligt alternativ till ett pengakuvert. Det går alldeles utmärkt att stoppa lätta och ovassa föremål i ballongen medan den ännu inte är uppblåst.