Psykologi & Livsstil Recept & Gott Resor & Upplevelser

Tjäna pengar till klassen eller idrottslaget genom att sälja populära delikatesser

tjäna pengar till klassen eller laget

Om ni vill tjäna pengar till skolklassen eller föreningen finns det många olika alternativ att välja mellan. Det finns emellertid en hel del att fundera på innan ni sätter i gång. Här går vi igenom några olika saker som kan vara bra att tänka på innan ni bestämmer er för vilken leverantör ni ska välja, så att vägen till er resa blir så enkel och rolig som möjligt.

tips tjäna pengar till klassen
Bilder: © shironosov via Getty Images på Canva.com; Plamen Resseleshki via Getty Images på Canva.com

Skolklasser och idrottslag som vill åka på klassresa eller anmäla sig till cuper och turneringar behöver på något sätt tjäna pengar eftersom dessa typer av resor är förknippade med kostnader för resa, logi, aktiviteter och mat. Att välja leverantör är inte det enklaste, inte minst eftersom det finns så många olika att välja på. Vill ni till exempel åka till världens största fotbollsturnering Gothia Cup, hockeyturneringen Stora Coop Cup i Enköping eller siktar ni i klassen på att åka till Gotland eller vandra i Bergslagen? Då kan det vara god tid att fundera på hur ni ska tjäna ihop pengarna redan nu.

Så, vad ska man egentligen tänka på innan man startar en försäljning till klassen eller laget?

1. Välj en leverantör med lättsålda produkter

Börja med att titta på vilken typ av produkter ni vill sälja. Det kan vara smart att välja en leverantör som har produkter med ett brett sortiment och produkter som är populära bland alla åldrar. Då blir det betydligt enklare att sälja till både vänner, familj, bekanta och arbetskollegor.

spara pengar till klassresa
Bild: © RAVENA LAGES via Pexels

2. Välj en aktör som ger hög förtjänst

Ett annat viktigt steg är att titta på vilka leverantörer som ger högst förtjänst. Hos DelikatessKungen tjänar man till exempel så mycket som 67 kronor per såld produkt. Ju högre förtjänst per såld produkt, desto färre produkter behöver ni sälja. Om produkterna dessutom är lättsålda är klassresan eller anmälan till cupen snart i hamn.

3. Räkna på hur mycket ni vill tjäna

I nästa steg kan ni göra en resebudget där saker som transportkostnad, mat och logi ingår. När ni får koll på dessa kostnader blir det betydligt enklare för er att räkna ut hur mycket ni behöver tjäna ihop. Ju fler produkter ni säljer, ju mer tjänar ni per produkt – räkna ut hur mycket ni vill tjäna till klassen här.

4. Använd sociala medier för att öka er försäljning

Ett helt gratis och dessutom mycket enkelt sätt att nå ut till potentiella kunder med er försäljning är att använda sociala medier. I sociala medier kan ni berätta och visa att ni säljer delikatesser för att nå personer i er närhet. Ni kan enkelt lägga till en länk till er personliga webbshop så att era kunder enkelt kan göra beställningar direkt!

spara pengar till lagresa
Bild: © galitskaya via Canva

DelikatessKungen har populära produkter till hög förtjänst

Hos DelikatessKungen kan ni tjäna pengar till klassen eller laget genom att sälja goda och omtyckta produkter som till exempel vitlökssalami, cheddarost, lyxiga praliner, dragerad lakrits och olivolja. Fördelarna med att starta en försäljning är att det genererar pengar, samtidigt som det ger en inblick i hur försäljning funkar.