Kultur & Kuriosa Psykologi & Livsstil

Vilka är böckerna i Julia Quinns serie Familjen Bridgerton?

Julia Quinns böcker om Familjen Bridgerton har funnit en plats i mångas hjärtan. Särskilt efter att bokserien också blivit en Netflix-serie. Vilka är böckerna om syskonskaran?

vilka är böckerna i julia quinns serie familjen bridgerton

16:e augusti släpptes boken Som i en dröm. Den ingår i Julia Quinns Smythe-Smith-kvartetten och är en spin-off på böckerna om Briderton-syskonen. Genom sina böcker skapar Quinn en romantisk 1800-talsvärld att längta till.

Böckerna som ingår i Julia Quinns Familjen Bridgerton

  1. En annorlunda allians
  2. En oväntad förälskelse
  3. En förtrollande hemlighet
  4. En oundviklig längtan
  5. Ett minnesvärt frieri
  6. En oemotståndlig frestelse
  7. En oförglömlig kyss
  8. Ett livsavgörande ögonblick

Första boken: En annorlunda allians

En annorlunda allians är den första boken om Bridgertons och handlar om den äldsta systern Daphne. Daphne är vacker och populär, ändå är det ingen vettig person som friat till henne. Inte ens ovettiga personer har friat. Kan det vara så att hon är lite för omtyckt? Det föreslår Simon Basset, också känd som hertigen av Hastings.

Han kommer även med ett chockerande förslag: att de två ska spela hjälplöst förälskade i varandra. På så sätt blir hon mer spännande i londonsocietetens ögon och han kan hålla äktenskapsmäklande mödrar på mer än en armlängds avstånd. Kanske ännu mer chockerande säger Daphne ja. Men det som ska vara på låtsas blir snart på allvar.

Andra boken: En oväntad förälskelse

Anthony Briderton är äldst och arvtagare. Som sådan behöver han en passande hustru och han har gjort sitt val. Det ska bli en ung, förtjusande debutant. Lika vacker som intetsägande – tror han först i En oväntad förälskelse.

Men den tilltänktas storasyster Kate Sheffield ogillar såväl Anthony som hans planer skarpt. Hon gör allt för att sätta käpparna i hjulet för honom och hans avsikter. Det resulterar i mängder av sammandrabbningar och under dessa har de så roligt att bråken nästan blir en besatthet.

Du vet hur man brukar säga, väl? Kärlek börjar alltid med bråk…

Tredje boken: En förtrollande hemlighet

Sophie Beckett är dotter till en greve. Efter faderns död gör styvmodern henne till en tjänare. Hon räknas definitivt inte till familjen. Så inte att undra på att hon inte får gå med på Lady Bridgertons maskeradbal.

Den här gången vill hon dock inte ge sig så enkelt. Därför bestämmer hon sig för att klä ut sig och smita in på balen i alla fall. Av alla personer möter hon Lady Bridgertons son Benedict och de förtrollas av varandra.

Kommer Benedict vara lika trollbunden av Sophie när han får reda på vem hon verkligen är? Det får du veta i askungesagan En förtrollande hemlighet.

Fjärde boken: En oundviklig längtan

Den fjärde boken i Julia Quinns Familjen Bridgerton heter En oundviklig längtan. Penelope Featherington har varit kär i bästa vännen Eloise Bridgertons storebror Colin sedan alltid. Snäll mot henne har han alltid varit, visst. Men knappast intresserad.

Det gemensamma intresset för att läsa skvallerskribenten Lady Whistledown och att skriva egna texter för dem dock samman på det mest oväntade sätt. Det är inte lätt för en Bridgerton-son att komma underfund med sina känslor, men känslorna han börjar få för Penelope måste han gå till botten med.

Gammal familjevän eller potentiell livskramrat?

Femte boken: Ett minnesvärt frieri

Eloise Bridgerton är en flitig brevskrivare. Hon skriver till allt och alla. Även till sir Philip för att uttrycka sitt deltagande i sorgen. Hans hustru har nyligen gått bort. Philip svarar och det blir början på en lång vänskap som växer fram under år av brevväxling.

I boken Ett minnesvärt frieri leder brevväxlingen till just ett frieri från sir Philip. Så som han föreställt sig Eloise skulle hon bli den perfekta makan till honom – och mamman till hans barn. Hon vill inte avfärda frieriet utan vidare och åker därför på ett spontanbesök till hans gods…

Sjätte boken: En oemotståndlig frestelse

Michael Stirling älskar Francesca Bridgerton. Det har han gjort länge och han försöker verkligen komma över henne, men det är så förbenat svårt. Glömma henne borde han göra, för hon är trots allt gift med hans vän och släkting. Tills hon inte längre är det.

I En oemotståndlig frestelse drabbas Francesca av en tung förlust. Hon blir änka. Ingen tröst verkar finnas, så finns han plötsligt där, Michael. Gamle, käre, Michael, som varit hennes och makens stöd i allt.

Han är så fin och hon som trott att hon aldrig kan älska igen börjar tänka om. Men kärlek är verkligen inte enkelt, särskilt inte när man en gång upplevt hur okomplicerad den kan vara. Michael och lätt är två ord som inte går ihop.

Sjunde boken: En oförglömlig kyss

I En oförglömlig kyss möter vi Hyacinth, en av de yngre syskonen i Familjen Bridgerton. Hon är otroligt kvicktänkt och älskar att tillbringa tid med en minst lika kvick äldre dam. Den här damen råkar ha ett barnbarn, Gareth St. Clair.

Trots att Gareth har allt – han är bland annat arvtagare – är han den evige ungkarlen. Vad ingen vet är att han bär på en mörk familjehemlighet. En dagbok och ett testamente på italienska kan bli hans räddning. Han som inte kan ett endaste italienskt ord.

Hyacinth kan däremot italienska och hon ska hjälpa Gareth översätta dokumenten. Under tiden bekantar de sig med varandra och han som aldrig släppt in någon överrumplas snart av att hon river ner alla hans murar. Speciellt efter den mest perfekta kyssen i världshistorien.

Skulle det vara så hemskt om hon fick veta?

Åttonde boken: Ett livsavgörande ögonblick

Gregory Bridgerton har sett det på nära håll, hans syskon som kastar kärleksfulla blickar på sina hustrur och makar. Klart att han också kommer träffa den stora kärleken och definitivt när han minst anar det.

En dag står hon där framför honom, Hermione Watson eller Den rätta. Hennes hjärta tillhör dock en annan. Desperat av kärlek söker Gregory stöd hos Hermiones bästa vän Lucy Abernathy, som nu även blir vän med honom. Eller är de bara vänner? Lucy undrar.

Men vad gör det när Lucy är trolovad och snart ska gifta sig med någon annan? En riktig kärlekssoppa med underbaraste feelgoodvibbar, så avslutar den sista boken Ett livsavgörande ögonblick Julia Quinns serie Familjen Bridgerton.

Vi ser fram emot att följa de nya karaktärerna i Smythe-Smith-kvartetten. Så himla tacksamt att kärlekssagorna i 1800-talets England fortsätter!