Pyssel & Kreativitet

Pysseltips – de här fina sakerna kan du göra med virkade dukar

Då och då besöker Bättre hälsa loppisar. På dessa brukar vi se gamla virkade dukar. Egentligen skulle vi vilja köpa allihop; de är ju så himla fina. Men ganska ofta hejdas vi av tanken att vi inte riktigt vet vad vi ska göra med dem. När vi sökte efter inspiration hittade vi massor av pysseltips på saker man kan göra med virkade dukar.

Sy en ny duk

På bloggen Ruffled finns en löpare som är hur söt som helst. Den består av sammansydda virkade dukar. Snacka om att göra något helt nytt av något gammalt! Löparen passar alldeles utmärkt till bröllopsdukningen.

Pysseltips – de här fina sakerna kan du göra med virkade dukar

Gör en ljuvlig ljuslykta

Visst ser den virkade ljuslyktan avancerad ut, som något man kan köpa i en trendig heminredningsbutik? I själva verket är den ett busenkelt DIY-projekt, och det är bloggen Spirello som levererar det träffsäkra tipset. Pressa en gammal virkad duk runt en ballong och stryk över med tapetklister. Häng på tork och ta bort ballongen när duken väl har torkat. Samma process gäller om du hellre vill göra skålar av virkade dukar.

Sprid ett romantiskt sken

A beautiful mess har så många bra pysseltips att vi inte riktigt vet i vilken ände vi ska börja. Men den här lampan av sammansydda virkade dukar är nog ett av våra favorit-DIY-tips. Du kan läsa mer om hur du gör lampan på bloggen.

Liva upp tråkiga kuddar

En så liten detalj som en virkad duk kan väcka nytt liv i en tråkig, gammal kudde – eller helt enkelt pimpa en enfärgad kudde, som du har tröttnat på. Bloggen Plushka’s craft ligger bakom dessa kuddar med en stor jag vill ha-faktor.

2 kommentarer

  1. Hej! Bra tips! Jag har också haft kronisk smärta. Man måste ta paus från smärtan ibland och placera den i ett hörn i taket. Fantasin är ett bra verktyg.

    1. Jag håller med, fantasin är ett fantastiskt verktyg. Gissa hur många gånger den har räddat mig undan dåliga värkdagar!? 😀 Ingen dag har känts riktigt taskig så länge jag har fått drömma och skapa. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.