Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet

Glada tankar ftw! Så fixar du en lyckoburk

Alltför ofta glöms de små och glada ögonblicken bort. Det är väldigt synd, för det är just dessa ögonblick som kan öka såväl livsglädjen som livskvaliteten. Bättre hälsa vill slå ett slag för hur viktigt det är att påminna dig själv om vad som gör dig glad och tipsar därför om ett DIY-projekt; så fixar du en lyckoburk – steg för steg.

Gör en happiness jar, lyckoburk, diy, pyssel, kreativitet, glädje, livsglädje, livskvalitet, bättre hälsa, bra hälsa, må bra

1. Tänk på något som gör dig glad varje dag

Ta dig tid att tänka på något som gör dig glad. Det kan vara något som har hänt under dagen, fina stunder tillsammans med någon du tycker om, inspirerande citat, foton, ett glasspapper – ja, alltså, glädje kan innebära många saker. Vad som än får dig att känna glädje kan du ha med i din lyckoburk. Att tänka glada tankar tar knappt fem minuter, så du skulle kunna stanna upp och begrunda ögonblicken varje dag.

2. Skriv ner det som gör dig lycklig på en bit papper…

… eller printa ut ett foto som får dig att bubbla. Det viktiga här är att ditt budskap ska vara en bra påminnelse om det som är fint för dig i livet. Gör en liten pappersrulle av ditt meddelande och knyt ett snöre eller band om den.

3. Stoppa dina glada tankar i en burk

När du så har skrivit ner dina glada tankar eller hittat fina symboler för din personliga lycka kan du stoppa dem i en burk, förslagsvis i en glasburk. Försök att göra detta till en daglig praktik, men känn ingen press ifall du inte skulle hinna en dag. Så blir det ju ibland. Ställ burken på en synlig plats, då blir du ändå påmind om den.

4. Läs dina glada tankar när livet känns extra tufft

Det fantastiska med en lyckoburk är att du kan öppna den och läsa dina glada tankar eller titta på fina foton när du har en dålig dag eller befinner dig i en tung period. Kanske kan du finna en tröst i att det trots allt finns mycket fint i livet och dessutom få en förvissning om kommande lyckliga stunder.

5. Samla dina glada tankar i en bok eller ett collage

Samla gärna dina glada tankar i en snygg bok eller gör ett collage av dem. Tycker du om scrapbooking? I så fall har du ett perfekt pysselprojekt; du kan nämligen fylla ett helt album med dina finaste stunder.

Bild: © Billionphotos.com / Dollar Photo Club.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.