Recept på halländsk grönkål

Halländsk grönkål är en klassiker på julbordet i både Halland och Skåne och perfekt för dig som vill duka fram grön mat på julbordet. Rätten kallas också för halländsk långkål. Visste du förresten att grönkål är fullproppad med nyttiga vitaminer? Dessutom smakar det så himla gott. Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar.

grönkål, julbord, mat, recept, halländsk grönkål, halländsk långkål, är grönkål gott, mat på julbordet, julmat

Ingredienser

  • 2 grönkålsstånd
  • 3 dl skinkspad (eller buljong)
  • 2 msk smör
  • ca 2 dl grädde
  • salt, vitpeppar och strösocker

Gör så här

  1. Skölj och repa grönkålen från stjälkarna.
  2. Koka i skinkspadet/buljongen i ca 30 minuter, tills kålen är mjuk.
  3. Låt spadet rinna av och hacka grönkålen.
  4. Fräs kålen i smör under några minuter, tillsätt grädden och låt puttra i ca tio minuter.
  5. Krydda med salt, vitpeppar och socker efter smak.

Bättre hälsa rekommenderar de här kokböckerna

Mannerströms jul

mannerstroms-jul

God grön jul: Vegetariskt julbord

god-gron-jul

Den härliga smaken av jul: Ät sunt året runt

den-harliga-smaken-av-jul

Bild: © Printemps / Adobe Stock.

Add Comment