Recept – så fixar du en Oreo-cheesecake

Visste du att Oreo är världens mest sålda kaka? Det förklarar kanske varför den är så populär att använda både i hembakat godis och i mängder av desserter. Denna cheesecake, inspirerad av Life, love and sugar, är helt underbart god. Ju fortare du börjar baka den, desto fortare får du sätta tänderna i den. 

Oreo, oreokakor, baka, baktips, cheesecake, ostkaka, baka med Oreo, baka med godis, tårta, tårta av kakor, dessert, efterrätt

Ingredienser

  • 4 paket Oreo
  • 4 msk smör
  • 680 g rumsvarm färskost/cream cheese
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 3/4 dl vispgrädde
  • 6 msk florsocker
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk vanilsocker

Gör så här

  1. Smält smöret, krossa 20 stycken oreokakor och rör ihop. Tryck ut degen i en 26 centimeters springform så att du får en smulbotten, sätt in formen i kylskåpet för att stelna.
  2. Rör samman färskosten, strösocker och vaniljsocker. Vispa 2 ¼ dl grädde och tillsätt i ostblandningen.
  3. Krossa 16 st Oreo och hacka ytterligare 10 st Oreo i mindre bitar. Rör samman dessa med blandningen, som gjordes tidigare moment. Fördela blandningen över smulbottnen och låt stå i kylskåp i ca 4-5 timmar.
  4. Vispa resten av grädden, florsockret och vaniljextraktet. Ta ur cheesecaken ur kylskåpet och ta försiktigt ur den ur formen. Spritsa eller bred ut grädden över cheesecaken och använd de Oreo som är kvar till dekoration.

Källa: Life, love and sugar.
Bild: © Life, love and sugar.

Add Comment