Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet Resor & Upplevelser

10 roliga aktiviteter för barn under bilsemestern

Hur får man tiden att gå under bilsemestern? För att barnen inte ska ha det alltför tråkigt i bilen kommer här 10 tips på roliga aktiviteter – häng med!

10 roliga aktiviteter för barn under bilsemestern
  1. Spela spel i reseformat. Många av de populära brädspelen finns i reseutgåvor, vilket innebär färre spelpjäser och enklare spelregler. Om du har mobil eller platta fungerar ju det också när man ska spela spel, men risken är då att barnen missar allt det fina som händer längs vägen eftersom de uppslukas av skärmen.
  2. Lek lekar i stil med bilbingo, räkna bilar eller gissa registreringsnumret.
  3. Lyssna på ljudbok tillsammans. En spännande berättelse kan få tiden att rusa.
  4. Sjung låtar tillsammans, för vad om inte lite allsång kan ge ny energi bilen?
  5. Berätta historier, gärna roliga historier, kluriga gåtor eller andra berättelser som ni alla kan delta i.
  6. Lek med leksaker som packats ner i en sådan där liten hård resväska för barn. Du kan exempelvis limma fast legoplattor på väskans insida, alltså på dess väggar, för att underlätta leken. Du kan även göra ett litet dockhus i väskan. Har du exempelvis kartong eller plywood hemma? Bygg väggar och golv av detta.  
  7. Skriv i resedagbok för att senare kunna blicka tillbaka på bilsemestern.
  8. Titta på film på antingen mobilen eller plattan. Du kan ladda ner filmer i förväg, så att barnen kan titta i offline-läge.
  9. Färglägg eller rita bilder. Det finns målarböcker, ritblock, krit- och pennaskar i miniformat. Ta gärna med en bricka eller ett annat hårt underlag för att underlätta skapandet.
  10. Titta ut genom fönstret – för se så många spännande saker ni åker förbi!

Gör något av själva bilresan och stanna till för picknick och upplevelser längs vägen. På så sätt får ni chans att sträcka på benen, vilket är jätteskönt, och berika bilsemestern med oväntade aktiviteter.