Pyssel & Kreativitet Recept & Gott

4 goda saker att göra av rabarber

Rabarber – mums!

recept rabarber
Bild: © PaulaConnelly / iStock

Som ingrediens fungerar rabarber i både huvudrätten och efterrätten. I vanliga fall brukar grönsaken i fråga annars användas i söta desserter och krämer. Utan att på något sätt göra anspråk på att presentera alla sätt att använda rabarber i bakningen och matlagningen tipsar vi här om fyra goda recept.

1. Ugnsbakad rabarber med ingefära och rosépeppar

Vi vill slå på stort med en gång och tipsar därför om ICA:s recept på ugnsbakad rabarber med ingefära och rosépeppar. En kryddig rätt, javisst! Ändå är detta en utsökt efterrätt som gifter sig väl med en riktigt krämig glass.

2. Rabarberkräm med kardemumma

Rabarberkräm är en av våra mest klassiska sommarmaträtter och här får krämen ett lyft tack vare den fylliga smaken av kardemumma. Vill du göra egen kräm av rabarber? Då kommer du sannolikt glädjas över Mitt köks recept på rabarberkräm med kardemumma lika mycket som vi.

3. Knäckig rabarberpaj

Vi älskar när pajerna har ett segt, nästan lite kolaaktigt täcke av smuldeg. Om du känner samma och dessutom älskar rabarber borde du ta en titt på Lyckas med mats recept på knäckig rabarberpaj – den här pajen är så enkel och god att den inte kan bli fel.

4. Picklad rabarber

Picklad rödlök – nehej! Inte när man kan pickla rabarber. SVT:s recept på picklad rabarber låter dig upptäcka den somriga grönsaken på nya sätt. Servera tillbehöret till salladen, de ugnsbakade rotfrukterna och/eller till det grillade köttet. Glöm inte piripirin för den extra hettan!