Kroppen & Kurer

4 sätt att ge dig själv ansiktsmassage

Ansiktet är fullt av tryckpunkter. Vid stimulering av punkterna blir du mer avslappnad och ökar blodcirkulationen, bland mycket annat.

sätt att ge dig själv ansiktsmassage
Bild: © FreshSplash / iStock

Eftersom ansiktet sitter så bra till i förhållande till händernas rörelsevidd är det enkelt att ge dig själv ansiktsmassage. Läs tipsen för att få reda på hur du gör för att massera ansiktet.

1. Sicksackrörelser över pannan

Ett bra sätt att börja din självmassage av ansiktet är att med ett lätt tryck göra sicksackrörelser över pannan. Gör rörelserna från vänster till höger och se till att massera hela pannan, upp mot hårfästet.

2. Massage vid ögonbrynen

Fortsätt ansiktsmassagen vid ögonbrynen och ögonhålorna. Dra med lång- eller pekfingrarna över områdena runt ögonen – men bara med ett lätt, lätt tryck. När du kommer till ögonbrynen kan du öka trycket och lyfta dem uppåt något.

3. Nyptag mot kinderna och käken

Låt händerna vandra vidare ner till kinderna och käken, där du med hjälp av tummarna och pekfingrarna tar lätta nyptag. Nyp dig alltså lite lätt över detta ansiktsområde, ända upp till öronen. Vad ska det här vara bra för? Blodcirkulationsstimulering och lymfdränage, menar det brittiska livsstilsmagasinet Marie Claire.

4. Sveptag över halsen

Avsluta din ansiktsmassage genom att låta fingrarna svepa upp och ner, upp och ner över halsen.

Om du inte kan få nog av enkel självmassage kan vi varmt rekommendera dig att ta del av tipsen på hårbottenmassage – läs med andra ord vidare!

Källa: Marieclaire.co.uk