Kroppen & Kurer Kultur & Kuriosa Psykologi & Livsstil Pyssel & Kreativitet Resor & Upplevelser

5 skäl till att leksaksbilar är ganska så fantastiska

Leksaksbilar är ganska så fantastiska, eller hur? Här har du fem skäl till att denna form av miniatyrleksaker är så populära bland våra små!

5 skäl till att leksaksbilar är ganska så fantastiska
  1. Många barn älskar att leka med bilar just för att miniatyrerna passar så bra i handen och fickan. Man kan ta med sig leksakerna överallt, och visst är det något alldeles visst med små föremål? Det är som att man inte kan se sig mätt på dem.
  2. Leksaksbilarna uppmuntrar till sensorisk lek. Det är allt från blinkande ljus till låtande däck, brum-brum, och så är det alla pinaler man kan känna på. Den sensoriska leken är en viktig del av barnets utveckling och där kan alltså leksaksbilar stimulera upptäckarglädjen.
  3.  Barnen kan utforska olika miljöer med leksaksbilarna, må det vara stadslandskapet på bilmattan eller terrängen i sandlådan.
  4. Under billeken utvecklar barnen fantasin, motoriken och kommunikationen. Man kan få med sig många färdigheter av något så enkelt som att leka med bilar!
  5. Det finns ett orsak-verkan-samband i billeken. Vad händer om bilen får så mycket fart att den kör in i väggen eller om den rullar nerför backen? En del av leksaksbilarna är självkörande på så sätt att man drar bilen bakåt och sedan släpper taget så att den kan ila i väg.